Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumna na vodu

Još se istražuje zašto obolijevaju stanovnici Vrgoračke krajine

voda
Dino Stanin
19.05.2010.
u 20:40

Prvi, neslužbeni rezultati analize vode pokazali su da je s njom sve uredu, no Vrgorčani i dalje imaju probavne smetnje

Više od 170 ljudi s područja Vrgorca u zadnjih je nekoliko dana zatražilo pomoć liječnika u Domu zdravlja zbog bolova u trbuhu, povraćanja, proljeva i dehidracije. Posumnjalo se da su se otrovali vodom iz izvora Butina, iz kojeg se vodom opskrbljuje velik dio Vrgoračke krajine, ali i susjedna mjesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Uzorak vode poslan je na analizu u županijski Zavod za javno zdravstvo.

Prema prvim, neslužbenim rezultatima, s vodom je sve u redu pa se tek treba otkriti zašto stanovnici širega vrgoračkog područja imaju zdravstvenih problema. Iz istog razloga se tridesetak učenika u utorak nije pojavilo na nastavi, a djelatnici Sanitarne inspekcije i Komunalnoga poduzeća uzeli su uzorke vode i u školi.

Direktor Komunalnog poduzeća Boris Erceg nazvao je u utorak Centar 112 i prijavio im da je uzorak vode uzet s izvorišta Butina u mjestu Dusina poslan na analizu jer su se stanovnici počeli razbolijevati. Da s vodom iz izvora nešto nije u redu, posumnjalo se zbog nedavnih velikih poplava tijekom kojih se iz nekih septičkih jama koje se nalaze blizu izvora izlio sadržaj. Pretpostavljalo se da su se fekalije pomiješale s vodom iz izvora pa su mještani preko radija obaviješteni da prokuhavaju vodu za piće.

Ivica Mihaljević, predsjednik Mjesnog odbora Dusine, kaže da je izvor u katastrofalnom stanju te upozorava da bi se zaposleni u Komunalnom poduzeću trebali o njemu više brinuti. Djelatnici su u srijedu ispraznili sve cijevi te u vodovodni sustav pustili novu vodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije