Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Još jedan kandidat: U utrku za šefa SDP-a priključio se i Marino Percan

Smatra da se sredstva koja pripadaju općinskim i gradskim organizacijama temeljem osvojenih mandata moraju proslijediti na njihove račune da oni pokažu financijsku odgovornost i bore se za podmirenje svih članarina.
25. kolovoza 2020. u 14:54 2 komentara 510 prikaza
Zagreb: Marino Percan predstavio je svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Član pulskog Gradskog odbora SDP-a Pula Marino Percan najavio je u utorak kandidaturu za predsjednika SDP-a i pozvao članstvo da razmisli kakav SDP žele - demokratski, napredan i okrenut budućnosti i mladima ili stranku koja će se opet "začahuriti u kalupe" i nastaviti kao i dosad.

Peđa Grbin 'Nema novog SDP-a s ljudima koji su uništili stari SDP'

Percan je na konferenciji za novinare u središnjici stranke rekao da se neće se baviti ideološko-političkim indoktrinacijama i vraćanjem u prošlost.

Komentirao je izjave da SDP treba ponovno dovesti na pravi put, članove povezati i napraviti kohezionu silu, rekavši da si nitko nije postavio pitanje tko je kriv zašto to treba učiniti.

"U zadnje vrijeme imali smo loših situacija da su pojedini članovi veoma destruktivno djelovali, rušili ugled SDP-a, definitivno sam protiv toga da nam takvi sada drže moralne prodike", istaknuo je Percan.

S obzirom da se primjedbe i nezadovoljstvo članstva odnose na sastavljanje saborskih lista, u svom programu zalaže se za promjene statuta koje će ograničiti saborski mandat na dva.

To znači da se zastupnik koji je u Saboru nakon drugog mandata ima pravo kandidirati tek nakon što prođe toliko vremena koliko je bio saborski zastupnik, pojasnio je.

Mirela Ahmetović, Peđa Grbin i Željko Kolar ANALIZA Utrka u SDP-u: Nitko od kandidata za šefa stranke ne otvara prave teme

Prebaciti odgovornost na županijske, gradske i općinske organizacije

Zalaže se da županijske organizacije zajedno s općinskim i gradskim organizacijama sastavljaju liste koje su konačne i nepromjenjive i kao takve ih Glavni odbor mora potvrditi. 

Time bi se, kaže, prebacila odgovornost na županijske, gradske i općinske organizacije koje će odgovarati za poteze koje čine.

Percan se zalaže da županijske organizacije ponovno s općinskim i gradskim organizacijama biraju svojega predstavnika u Predsjedništvo SDP-a. To znači da će svaka županija imati svojega predstavnika u Predsjedništvu, a ti članovi Predsjedništva bili bi koordinatori jedinica za buduće parlamentarne izbore.

Smatra da se sredstva koja pripadaju općinskim i gradskim organizacijama temeljem osvojenih mandata moraju proslijediti na njihove račune da oni pokažu financijsku odgovornost i bore se za podmirenje svih članarina.

IVAN RAČAN: SDP je doživio debakl pokušavajući sustići HDZ po klijentelizmu i uhljebljivanju. Moramo se iznova izgraditi

Percan je "svima onima koji pozivaju na ponovno ujedinjenje članstva", poručio kako je povijest pokazala da svaka osoba koja je rušila legitimne i legalno izabrane vlasti i tijela "nikada nije donosila napredak, demokraciju i poštivanje ljudskih prava, već jednoumlje i autokraciju".

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladinog savjeta zaradio na testovima'
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • Deleted user:

    30 godina od osnutka stranke a mentalno su još u partiji,tragedija

  • HighKick:

    Oni su potpuno izgubljeni u vremenu i prostoru... javi se Grbin - evo mu odmah protukandidata iz Pule...