Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKUPNO 227 POGINULIH

Još 8 poginulih Palestinaca u Gazi: Među njima muškarac s invaliditetom, njegova trudna žena i kćer

Israeli soldiers work in an artillery unit as it fires near the border between Israel and the Gaza strip, on the Israeli side
Foto: AMMAR AWAD/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
19.05.2021.
u 23:03

Uz te nove stradale, u Pojasu Gaze je od početka sukoba 10. svibnja između Izraelaca i oružanih palestinskih skupina poginulo 227 Palestinaca

Sedam Palestinaca, među kojima hendikepirani muškarac, njegova trudna žena i njihova trogodišnja kći, poginuli su u srijedu u izraelskim napadima na Pojas Gaze, a osma žrtva je podlegla ozljedama, objavilo je ministarstvo zdravstva u Gazi.

Uz te nove stradale, u Pojasu Gaze je od početka sukoba 10. svibnja između Izraelaca i oružanih palestinskih skupina poginulo 227 Palestinaca, prema istom izvoru.

U Izraelu je u istom razdoblju poginulo 12 osoba.

Hamas je počeo raketirati Izrael prije deset dana nakon višetjednih tenzija zbog odluke suda o deložiranju nekoliko palestinskih obitelji u Istočnom Jeruzalemu i sukoba policije s Palestincima blizu džamije Al Aksa, koje je treće najsvetije mjesto za muslimane.

Izrael je odgovorio zračnim i topničkim udarima na gusto naseljeno područje Pojasa Gaze, pri čemu tvrdi da su oni usmjereni protiv Hamasa i drugih militantnih skupina.

Večernjakov novinar: Rat će eskalirati, ne može ga zaustaviti ni Biden!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije