Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef hrvatske diplomacije

Grlić Radman osudio napade Hamasa i podupro pravo Izraela na obranu

Foto: ZVIKA BIRAN/REUTERS/PIXSELL
1/3
18.05.2021.
u 20:06

Europski ministri su na sastanku iskazali zabrinutost zbog eskalacije sukoba između Izraelaca i Palestinaca te velikog broja žrtava, posebno žena i djece

Hrvatski ministar vanjskih poslova Grlić Radman osudio je u utorak napade Hamasa i drugih palestinskih skupina na Izrael te podupro pravo Izraela na obranu i zaštitu svojih građana, priopćilo je ministarstvo.

Šef hrvatske diplomacije sudjelovao je na izvanrednoj video-konferenciji ministara vanjskih poslova država članica EU-a sazvanoj radi eskalacije situacije na Bliskom istoku. "Ministar Grlić Radman je osudio nediskriminatorne napade Hamasa i drugih skupina na Izrael te iskazao potporu legitimnom pravu Izraela na obranu i zaštitu svojih građana u skladu s međunarodnim pravom", stoji u priopćenju MVEP-a.

>> VIDEO Sukobi između Izraela i Hamasa

Europski ministri su na sastanku iskazali zabrinutost zbog eskalacije sukoba između Izraelaca i Palestinaca te velikog broja žrtava, posebno žena i djece. Prioritet EU-a je trenutačno zaustavljanje nasilja, osiguranje prekida neprijateljstava i pristupa humanitarne pomoći Gazi, navodi se u priopćenju.

Ministri smatraju da mirovni proces i izravni pregovori dviju strana trebaju dovesti do održivog i sveobuhvatnog političkog rješenja i trajnog mira na Bliskom istoku. U tom će cilju EU raditi na mjerama za izgradnju povjerenja između obiju strana i poboljšanju životnih uvjeta svih građana, rekli su.

Na sastanku je dogovoreno da će se EU angažirati s relevantnim međunarodnim i regionalnim čimbenicima, uključujući u okviru bliskoistočnog Kvarteta, a posebno s SAD-om, Egiptom, Katarom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i drugima u cilju pronalaska rješenja za aktualnu krizu te oslovljavanja uzroka bliskoistočnih napetosti, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 55

FM
fmica
20:18 18.05.2021.

kad sam bil mlad i neiskusan podržaval sam palestince ali sad kad sam upoznal islam apsolutno podržavam izrael....

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
11:27 19.05.2021.

Ovo se nece sviditi islamistima u okolici, podrzavam ministra!

IM
Imperator Ming
20:17 18.05.2021.

Apsolutno potpisujem ministrovu izjavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije