Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Jokić: Imali smo promašaj desetljeća. Ako probudite potencijal, bit ćemo zemlja budućnosti

04. ožujka 2019. u 11:03 46 komentara 1780 prikaza

– Vratite se originalnim rješenjima cjelovite kurikularne reforme. Ne zato što smo to mi radili, nego zato što se unutra krije moderni sustav obrazovanja. Cjelovito rješenje za roditelje, za djecu, za učenike, za obrazovne radnike. Hrvatska ima potencijal, snagu i znanje. Ako probudite taj potencijal, bit ćemo zemlja budućnosti... – poručio je Boris Jokić u svom tematskom izlaganju.

Anđelko Akrap Hrvatska kakvu trebamo VIDEO Akrap: Hrvatska dugoročno ne može riješiti problem radne snage vlastitim resursima

– U zimi 2017. godine u Zadru jedna je učenica rekla: "Volim Hrvatsku,ali ne vidim se ovdje u budućnosti, ova je zemlja propala." U dvije godine u obrazovanju se naizgled dogodilo mnogo, ali kada bolje pogledate, vidjet ćete da to i nije puno – istaknuo je Jokić, kritizirajući vladajuće zbog načina promjena u obrazovanju.

– Postoji nepripremljenost, ostvaren je promašaj desetljeća. Samo 19,9 posto učenika u srednjoj školi gleda pozitivno na Hrvatsku za 15 godina, a 43,9 vidi negativnu budućnost za Hrvatsku – rekao je Jokić. 
 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka