Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija ih uhitila

Jezivi slučaj obiteljskog nasilja u Beču: 'Oko 10 godina roditelji su je redovito tukli i mučili'

Austrija policija
EXPA/Florian Schrötter/PIXSELL
28.05.2023.
u 14:45

Nakon jezovitog iskaza 23-godišnje Bečanke, policija je uhitila njene roditelje, koji su opovrgli navode svoje kćeri. Mediji ističu da je u slučaj uključeno i bečko Državno tužiteljstvo.

Gotovo svi austrijski mediji danas izvještavaju o jezovitom slučaju obiteljskog nasilja i zlostavljanja u Beču. Klupko se je počelo odmotavati jučer navečer kada je 23-godišnja Bečanka odlučila napokon otići u policiju i prijaviti svoje roditelje, za sve ono što su joj navodno godinama činili. Kako je ispričala policiji otac ju je stalno tukao, a jednom kada ga nije htjela poslušati brutalno joj je iščupao naušnice s ušiju, razderavši joj ušne školjke.

VEZANI ČLANCI:

Ako nije htjela slijediti očev svjetonazor otac bi ju mlatio remenom, ispričala je 23-godišnjakinja policiji. Oba roditelja, a riječ je o 53-godišnjem ocu i 52-godišnjoj majci su je navodno zatvarali na duže vrijeme u njihovom stanu u 19. bečkom stambenom okrugu Döbling, tako da nije mogla nikuda izlaziti. Osim toga prisiljavali su je da kod jedne banke stalno podiže kredite.

Roditelji su, kako izvještavaju mediji, pozivajući se na policijsko izvješće - apatridi tj. osobe bez državljanstva, a porijeklom su iz Afganistana. “Oko 10 godina roditelji su je redovito tukli i mučili”, rekao je glasnogovornik bečke policije Philipp Haßlinger Austrijskoj izvještajnoj agenciji APA. “Ne može se isključiti da su u pozadini ulogu imali i vjerski i ideološki razlozi”, istakao je Haßlinger.

Nakon jezovitog iskaza 23-godišnje Bečanke, policija je uhitila njene roditelje, koji su opovrgli navode svoje kćeri. Mediji ističu da je u slučaj uključeno i bečko Državno tužiteljstvo. Roditelje se sumnjiči za “tešku ucjenu, oduzimanje slobode, tešku prisilu i nasilje”. Djevojka je trenutno zbrinuta u jednoj od bečkih “Kuća za žene”, koja su prihvatilišta za žene izložene nasilju i drugim životnim nedaćama.

Video: Naoružanje, vojna oprema i vježbe: Građani na Jarunu došli pogledati čime vojska raspolaže

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec4.0
16:51 28.05.2023.

Bečanka??? A da nije u Beču ilegalno nastanjena Afganistanska? I sada će ona dobiti iz samilosti austrijsko državljanstvo a roditelji će na neko vrijeme u buksu i onda i oni dobiti državljanstvo. Sve je to dogovorena igra. I pazite ovo: silili su je da diže kredite u raznim bankama? Koja banka daje kredit nezaposlenom Afganistancu??? Sve mi ovo smrdi na još jednu dogovorenu prevaru

Avatar Stargate
Stargate
08:40 29.05.2023.

Kulturne, i civilizacijska razlike. Oni su se prema njoj sasvim 'normalno' ponašali. Žene su roblje i tako se trebaju ponašati. Djevojka je vjerojatno željela živjeti nešto slobodnije, što se naravno kosi sa njihovim svjetonazorom. Duboko sam uvjeren da njeni roditeljii uopće ne razumiju da su bilo šta radili krivo. Rješenje je da se takve elemente prisilno nauči kako se u Europi smiju u trebaju ponašati. Ako ne žele to prihvatiti – deputacija ili još jednostavnije - nikada neće dobiti državljanstvo. Tako to rade Ameri. Na žalost u Europi postoje ljevičarske budaletine koji ne vide da je to jedino rješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije