Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO GDJE JE BIO SKRIVEN EKSPLOZIV

Detalji užasa u centru Zagreba: Radnik iz Indije uklanjao ljepenku, a onda se aktivirao 'zvončić'...

Zagreb: Prilikom radova na zgradi na Zrinjevcu radnik je ozlijeđen u eksploziji
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/18
25.05.2023.
u 15:25

Otvoreno je ponovno i pitanje sigurnosti brojih krovova u centru koji su sada u obnovi s obzirom na to da se procijenjuje kako je nakon zločinačkog raketiranja Zagreba ostalo oko 500 neeksplodiranih "zvončića" koje je deaktivirala policija, pri čemu je jedan policajac poginuo.

Glasna detonacija, prasak, užas, riječi su kojima nam očevidci opisuju jutrošnju eksploziju u samom središtu Zagreba. Jedan je strani radnik teže ozljeđen kada je prilikom radova na krovu bivše Prve policijske postaje u blizini Strossmayerova trga došlo do detonacije zaostalog eksploziva.

Neslužbeno, riječ je o tzv. "Zvončiću" dijelu zabranjenih kasetnih bombi kojima je vojska Srpske Krajine po naređenju ratnog zločinca Milana Martića uz odmazdi za akciju Bljesak gađala civilne ciljeve u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima 2. i 3. svibnja 1995. Tog svibnja u napadima na Zagreb ozljeđeno je preko 200 civila, a život je izgubilo njih sedmero.

Kako doznajemo u jutrošnjoj je nesreći, teško stradao 27-godišnji radnik iz Indije kojemu je bomba eksplodirala kada je uklanjao ljepenku s krova zgrade koja je trenutno u obnovi. Radnik je hospitaliziran s teškim ozljedama ruke u Klinici za traumatologiju, no izvan je životne opasnosti, kazao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Sreća u nesreći je što je eksploziv bio zaglavljen u krovnoj konstrukciji te nije eksplodirao u potkrovlju u kojem je u tom trenutku bilo više radnika. Očevid je dovršen u poslijepodnevnim satima, a krim-policiji su zbog teško pristupačnog terena pomagali i vatrogasci.


VEZANI ČLANCI:


Otvoreno je ponovno i pitanje sigurnosti brojih krovova u centru koji su sada u obnovi s obzirom na to da se procijenjuje kako je nakon zločinačkog raketiranja Zagreba ostalo oko 500 neeksplodiranih "zvončića" koje je deaktivirala policija, pri čemu je jedan policajac poginuo.I 2013. godine radnici su naišli na 'zvončić', prilikom radova na krovu Klaićeve bolnice, a izgledno je opasnost prisutna i danas, 28 godina kasnije.

GALERIJA: Krvava Martićeva osveta za Bljesak: Pogledajte kako je '95. izgledao Zagreb pod kišom zvončića

Zagreb: Prilikom radova na zgradi na Zrinjevcu radnik je ozlijeđen u eksploziji
1/8

Komentara 13

Avatar Bobiii
Bobiii
15:50 25.05.2023.

Dogovorite se više! Zar nije teta iz Krajine proglašena učiteljicom godine u Hrvatskoj,a veličala je Mladiča.

SI
siny
16:18 25.05.2023.

Troskove lijecenja i odstete naplatiti "komsijama". Vucic je u to vrijeme glasno navijao za zlocince, dok danas isto tako navija samo potiho

TM
trade_mark
15:52 25.05.2023.

molimo komentar srpske ambasade! može i od pupovca! hvala unaprijed!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije