Naslovnica Vijesti Svijet

Jesu li pretjerali? Zoološki vrt ponovno na meti kritika

Više od 138.000 osoba potpisalo je online peticiju kojom se apelira na otkazivanje 'zooloških noći', a ovo nije prvi put da se Zoološki vrt nalazi na meti kritika
13. lipnja 2019. u 11:14 1 komentara 522 prikaza
Foto: Florion Goga/REUTERS/PIXSELL

Nadolazeće tople ljetne noći zaposlenicima zoološkog vrta u Londonu zvuče kao odličan izvor dodatne zarade pa su se dosjetili večernjih zabava na kojima bi posjetitelji za otprilike 20 funti mogli uživati u živoj glazbi, nastupima akrobata i komičara te pokojem piću.

zabrinjavajuće Gotovo 600 biljnih vrsta izumrlo posljednjih 250 godina

Ono što ne zvuči toliko zabavno su traume životinja koje izaziva glasna glazba i ponašanje pojedinih posjetitelja. Aktivisti kažu da povijest pokazuje da su stanovnici zoološkog vrta, od lavova, tigrova, žirafa, pingvina do lemura pod stresom nakon ovakvih događaja te da im 'party atmosfera' nikako ne prija. Također se spominje i incident kada je pijani posjetitelj polijevao tigra pivom, a drugi je pokušao ući u bazen s pingvinima, piše Independent.

Više od 138.000 osoba potpisalo je online peticiju kojom se apelira na otkazivanje 'zooloških noći', a ovo nije prvi put da se zoološki vrt nalazi na meti kritika.

nisu kliknuli Poželio kućnog ljubimca pa ga je ukrao iz zoološkog vrta: Idućeg dana je pukla ljubav

Tzv. 'late night' zabave u zoološkom vrtu počele su još 2014. godine i već su tada zabilježeni incidenti s pripitim i pijanim bučnim posjetiteljima. 

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    nek se ljudi već jednom odluče, imaju li životinje pravo na postojanje, ili nemaju. ako imaju, kakve uvjete ćemo im dozvoliti, njihov broj, prostor... dal ćemo cijeli svijet mi za sebe imati, a za njih ono što nama ne treba, ... prikaži još! ne isplati nam se. dal trebamo veća šumska područja, ili zbog lakšeg pristupa drvu moramo cestama ispresijecati to... ono, baš me zanima, dal životinje imaju neka prava i kakva.