Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu kliknuli

Poželio kućnog ljubimca pa ga je ukrao iz zoološkog vrta: Idućeg dana je pukla ljubav

Foto: Florion Goga/REUTERS/PIXSELL
23.05.2019.
u 10:24

Ovo nije prvi put da je Quinn optužen za krađu životinja. Los Angeles Times izvješćuje da je osumnjičen za niz kućnih pljački na otoku Balboa prošle godine, uključujući i krađu voljenog reptila jedne žene.

Aquinas “Quinn” Kasbar oduvijek je volio lemure. Jednog je ljetnog dana ovaj 19-godišnji momak odlučio da bi mogao udomiti lemura i konačno brinuti o kućnom ljubimcu iz snova. Kako su lemuri skupi, Quinnu je na pamet pala ideja da ga ukrade iz zoološkog vrta u južnoj Kaliforniji. To je i učinio.

Prema priopćenju Ministarstva pravosuđa godinu dana nakon incidenta Quinn je priznao krivnju te je optužen za krađu ugrožene vrste, prenosi HuffPost.

Ukradeni lemur imena Isaac ima 32 godine te je najstariji živući primjerak ove vrste u u Sjevernoj Americi. Kako bi došao do životinje, Quinn je izrezao rupu na ogradi kaveza u kojemu su bili i majmuni koji su priliku iskoristili za bijeg

Mladić je lemura iz kaveza prebacio u plastičnu vrećicu te s njime pobjegao iz zoološkog vrta. Međutim Quinn se nije snašao u ulozi vlasnika najugroženijeg primata na Zemlji pa je odlučio likvidirati novog ljubimca. U istoj plastičnoj vrećici ostavio je Isaaca ispred hotela Newport Beach. Ipak momak je imao trunku grižnje savjesti pa je na vrećicu zalijepio poruku na kojoj piše odakle je životinja ukradena.

Srećom, lemur je na vrijeme zapažen i vraćen kavez, a cijeli incident je zoološkom vrtu napravio 8486 dolara štete.

Ovo nije prvi put da je Quinn optužen za krađu životinja. Los Angeles Times izvješćuje da je osumnjičen za niz kućnih pljački na otoku Balboa prošle godine, uključujući i krađu voljenog reptila jedne žene.

- Uzeo je moju malu kornjačicu, kornjaču koju sam imala 10 godina - rekla je Claudia Schmutzler novinama.

- On uzima sve što želi kao da mu je Bog dao pravo. Prokleto je dobar u tome i opet će to učiniti - dodala je pokradena žena.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
draza_u_srcu
15:33 23.05.2019.

Joj, da pokupi one lemure iz sabora, svi bi mu bili zahvalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije