Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA VIKEND

Jesen u proljeće: Idući dani topliji, no uz veliku mogućnost oborina

Kišni dan u Zagrebu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
19.05.2021.
u 22:33

Toplije nego u četvrtak može se očekivati na kopnu tijekom vikenda, no u središnjim i gorskim predjelima može se očekivati pokoji pljusak

Nakon relativno prohladnog i kišovitog tjedna, nešto ugodnije će biti tijekom tijekom vikenda, a temperature će se kretati oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Prema prognozi meteorologa Krunoslava Mikeca na HRT-u, četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti još pretežito oblačan i kišovit, a razvedravanje se očekuje u drugom dijelu dana. 

- Nakon srijede u mnogim krajevima s pravim jesenskim obilježjima - sljedeći će dani biti sunčaniji, premda i dalje ne posvuda suhi, ali svakako topliji, uz temperaturu zraka većinom oko prosječne za drugi dio svibnja, govori.

U središnjoj Hrvatskoj pak se očekuje oblačno vrijeme u prvom dijelu dana, a lokalni pljuskovi u drugom, uz maksimalnu temperaturu do 19 Celzijevih stupnjeva. 

Sjeverni Jadran bit će nešto sunčaniji i s manje vjetra, kao i Gorska Hrvatska, uz mogućnost lokalnih pljuskova. U Dalmaciji se očekuju temperature do 22 Celzijevih stupnjeva te sunčano vrijeme uz pokoji pljusak, no mjestimice će puhati jaka i olujna bura. 

Toplije nego u četvrtak može se očekivati na kopnu tijekom vikenda, no u središnjim i gorskim predjelima može se očekivati pokoji pljusak. Jednako takvo vrijeme tijekom vikenda se može očekivati i na Jadranu, no uz ponegdje jako jugo. 

 

VIDEO Pogledajte što Hrvati najčešće zaboravljaju u Uberu

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:09 20.05.2021.

puno kiše ovo proljece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije