Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikalizam
Povratak na članak

Jemenski imam pozvao na džihad protiv SAD-a

U Americi je bio imam u džamijama u Denveru, San Diegu i Falls Churchu. Vlasti ga povezuju s terorističkim napadima 11. rujna 2001. i vodstvom Al-Qa’ide u Jemenu.

Komentari 23

BO
bosut1
19:09 18.03.2010.

Kad cemo vec jednom cuti ili procitati da je neki od ovih zamazanaca pozvao sve svoje muslice koji zive na Zapadu da se vrate u svoje \"napredne i bogate\" islamske zemlje.Zasto da zive na \"pokvarenom\" Zapadu.Neka se lijepo svi sjate i vrate u svoje zemlje i neka uzivaju u serijatu i dzihadu do mile volje.

VL
OB
-obrisani-
19:09 18.03.2010.

druga strana ti samo trazis ispriku za rat. Da malo bolje tumacite vas kuran onda nebi bilo ovih sranja

VL
OB
-obrisani-
20:11 18.03.2010.

Vidje obrezanog odma on o Palestini i o raznim zemljama za koje ni culi nismo. Zao mi je za Srebrenicu. Svejedno cu postavit pitanje. Sta ste u Bosni radili 500 godina da ste se srbima tako zamjerili. Nisam vas culala da ste osudili Madrid, mozda London, a da ne govorim NewYork. No, cujemo stalno kako se u Evropi i Americi prijetiti dzhihadom.

VL
OB
-obrisani-
19:52 18.03.2010.

Ima li koji musliman, da objasni, što je zapravo zatražio gospodin imam.? Što podrazumjeva Džihad protiv Amerike?

VL
OB
-obrisani-
15:09 18.03.2010.

Svaki idiot poziva na Džihad! Koja je ovo svjetska komedija sa debilima, koji si svašta umišljaju... Čekam proglašavanje Džihada na Forumu. Ima dovoljno ekstrema da se jedan oglasi....

VL
DS
druga strana
15:49 18.03.2010.

Džihad nije samo rat oružjem već i mnogi drugi oblici u smislu protesta, negodovanja, bojkota, izražavanja nezadovoljstva i slično, tako da ovi pozivi itekako imaju refleksije naterenu, npr. bojkot proizvoda od nekih firmi itd.

VL
OB
-obrisani-
19:20 18.03.2010.

tttttccccccccc pogledaj ti tog jade (slika gore u sreduni) on pozvao na sveti rat protiv amerike! kako moze rat biti svet? kakava je to religija koja poziva na sveti rat, na sveto ubistvo, ima alahove ratnike....? I pitamo se jos zasto su ameri popizdili? Pa kako nece svaka budala koja se kurana docepa odmah poziva na sveti rat protiv amerike! Joj kad amerima jedan dan pukne film pa nam pokazu zaista sta je sveti rat!

VL
OB
-obrisani-
20:04 18.03.2010.

Koji ste vi par bolesnika ovde na forumu....Da bi vi zadovoljavali svoju pokvarenu dusu, trebaju muslimani da vam se izvinjavaju i objasnjavaju, za svaku glupost... Kad se pojavi neki interviju muslimana iz Maoce ili neka alkoholicarka iz USA koja kaoao prijeti nekome karikatusristi zivotom, trebaju muslimani da se ogradzuju... ZASTA!!!!! Kada cete vi da se izvinite i ogradite , zapadu je ineteresantniji zivot nekog karikaturiste nego 8 ooo civila u Srebrenici koja je bila zasticena zona...Gdje su pustili zvjerima da se izivljavaju nad djecom, jesu li se izvinili nekome za tu izdaju, za sankcije koje su nametnuli muslimanima na oruzije da ne mogu da se brane...dali se ta Evropa nekome izvinila, za ubijanje stotine hiljada djece namecajuci sankcije Iraku, ubijanjem djece i zena po Avganistanu......Dali se neko izvinio za svakodnevno ubijanje i ponizavanje Palestinaca, dali je neko pokusao da to sprijeci, osudi....NE!!!!! vec uzivate u tome, a mi trebamo na svaku glupost pojedinca da se izvinjavamo... PA NECE TAKO ICI!!!!! Nemoze se odgovarati svakom psu koji laje i svakom olosu na ovom forumu.......vec pogledajte se u ogledalo i pljunite. to vam je jos jedino ostalo...

VL
OB
-obrisani-
20:42 18.03.2010.

Mah, Majki Maus. Verzija, brada. :o))

VL
OB
-obrisani-
20:50 18.03.2010.

RIZICA, ako ti nešto to predstavlja ja ti se kao katolik ispričavam zbog svih onih moje vjeroispovjesti koji su kroz povjest ubijali muslimane. Posebno bih se osvrnuo na vitezove Kastilje, Aragona, Leona i ostalih španjolskih pokrajina koji se se krozz 800 godina borili protiv islamizacije Iberije. Žalim i za sve one Hrvate i Mađare koji su se borili protiv osmalija i islamizacije i želim ti se ispričati i za poljskog kralja Jana Sobieskog koji je brutalnim napadom onemogučio islamizaciju Beča u 17 st. Kao što vidiš ja sam ti se iskreno ispričao za to što su se katolici branili od islamizacije svojih zemalja.

VL
OB
-obrisani-
21:27 18.03.2010.

Ako cemo ici toliko daleko, mogao si se izviniti i za zlocine Richarda lavljeg srca i tri krizanska rata koji ti je papa vodio da prekrsti muslimane, sto im naravno nije uspjelo niti ce vam ikada uspjeti, posto je Allahh obecao da ce On cuvati ovu cistu vjeru..... Mogao si se izviniti i za stotine hiljada muslimana koje ste pobili samo u Jerusalemu za nekoliko dana, dok muslimani ponovnim ulaskom u Jerusalem i Saladin ne ubija niti se sveti za te vase zlocine a zapamti mogli su, bas kao i u Spaniji kojom su vladali 800 godina a vi ste sve pobili i protjerali, cak ste i zidove protjerali da bi ih Osmansko carstvo spasilo od vaseg istrebljenja , ili u Indiji 1000 godina su muslimani vladali da bi ih Indici kasnije pobili i protjerali u sadasnji Pakistan, ili na Balkanu 500 godina da bi vi poruslili i protjerali na milione muslimana u Tursku... Cak sta vise, 8 miliona kriscana zive u egiptu i pored toga sto tu vlada islam 1400 godina, sto je dokaz da se islam nikada nije nikoga prisiljavao u vjeru niti se sirio macem.......Tebi je ostalo da procitaj historiske knjige, da bi saznao koje su vladavine bile najtolerantnije...

VL
OB
-obrisani-
21:54 18.03.2010.

RIZICA, sada si se malo izgubio u svojem nepoznavanju povjesti. Križarski ratovi su bili rezultat vojnog osvajanja Jeruzalema od strane arapa a zanimalo bi me i kako si unutar zidina Jeruzalema smjestio stotine tisuća muslimana? Do upada arapa na iberijskii pokuotok tamo su živjeli samo katolici tako da bi to ipak bila invazija a isto je tako i sa Indijom. Danas se muslimani bune jer hinduisti ruše džamije koje su podignute na temeljima porušenih njihovih hramova, slično kao i u Stocu ili džamija Akiba u Bijeljini. Kopti u Egiptu su manjina koja je preostala nakon nasilne islamizacije joje je stigla u vidu konjanika sa istoka a do tada je Egipat bio zemlja Kopta. Taj broj od 8 miliona je 10% ukupnog broja stanovnika Egipta a prije 30 godina bilo ih je 20%. Koliko malo znaš povjest a usudiš se diskutirati. RIZICA, tko je uništio knjižnicu u Aleksandriju a papirusima iz nje je grijao vodu za javna kupališta? Tko je rušio crkve i na njihovim temeljima gradio džamije? Tko je crkvu Sv. Sofije pretvorio u džamiju dogradivši četiri munare? Tko je imao poseban porez za muslimane i za nemuslimane a nemuslimani su imali i danak u krvi jer su svojom djecom popunjavali redove osmanlijske vojske- jeni tsery ili u prevodu nova vojska?

VL
OB
-obrisani-
22:24 18.03.2010.

To su vase izmisljotine, da bi opravdali rusenje islamskih vjerskih objekata, hoces da kazes da je 1000 dzamija koje ste porusili bile neke crkve, tu nabulozu ostavi za sebe i tvoje istomisljenike, bas kao i taj danak u krvi kojaa je cista izmisljotina, istina je da su vasi janjicari napravili ugovor da ce davati svoju djecu na skolovanje u Istanbul da bi se uvlacili Turcima i dobijali od njih sto vise plodne Bosanske zemlje, pa ko vam je onolike manastire po Bosni pravio, niste imali ni jedan do dolaska Turaka osim onih par uz Crnogorsku granicu..... Suti, Turci su vas od Bugara spasili inace nikada nebi imali drzavu....A sto se te Sofije tice, pa tvoji krizari su je do temelja spalili bas kao i tu knjizaru, da nije bilo Turaka i da je nisu sacuvali, sad je ni nebi bilo.... Hajde budi od koristi i idi spavaj, nemoj da izmisljas te tvoje Cosiceve lazi...

VL
OB
-obrisani-
23:00 18.03.2010.

RIZICA, o kakvih ti to tisuću džamija buncaš? U Hrvatskoj postoji jedna u Gunji, jedna u Zagrebu i gradi se u Rijeci jedna. To je slovima i brojevima tri-3- Onu razliku od 997 si izmislio. Crkvu Sv.Sofije nitko nije do temelja spalio jer osim one četiri munare koja je nagrđuju ona je sačuvana u svom izvornom obliku. Ti u svojem neznanju ne razlikuješ katolike, pravoslavne i protestantske vjernike, ali kako ne poznaš povjest onda ne poznaš niti ostale religije i svaka diskusija s tobom zapinje zbog tvojeg posvemašnjeg neznanja i nepoznavanja materije o kojoj se usudiš pisati i iznositi neko svoje nazovi mišljenje. Knjigu u ruke, ili internet i probaj shvatiti kakve si gluposti ovdje napisao.

VL
OB
-obrisani-
23:09 18.03.2010.

Pisao sam o dzamijama u BiH ali posto vidim da ti manje pozanajes te slavne kriscanske ratove napisacu ti kako su vam krizari u tom laznom pohodu popalili Zadar pa sve do Konstantinopola..... Godine 1202 bila je spremna ogromna vojska,jska, koja je 8. Novembra iz Venecije otplovila u pravcu grada Zara (danasnji Zadar), koji je bio pod kontrolom ugarskog kralja. Silovito napadose taj grad, te se razvi zestoka borba. Krscani Zadra nisu mogli odoljeti tako velikoj sili, te predaju grad 15.novembra 1202. Godine. Za odmazdu krstasi popalise I silovase sve sto im je dopalo ruku. Sad se krscani okrenuse protiv nevinih krscana. Ubijajuci svoje istovjernike su \"otkrili\" novi nacin sticanja spasenja. Krstasi provedose zimu u Zadru a u proljece-u aprilu 1203. Otplovise u pravcu Kostantinopola. Uvijek pjani, krstasi su cesto pljackali obliznja sela Kostantinopola. Dogodi se veliki pozar. Krstasi zapalise dzamiju koja je sluzila prvenstveno trgovcima koji su poslovali povremeno u gradu. Pozar je obuhvatio cijelu cetvrt predgradja grada, te se pojaviu buna Grka protiv tih opakih krstasa. Sad krstaski lider Dandolo ubjedjuje ostale lidere da je kao jedini izlaz ostao puni napad na grad, s cim se oni slozise. Krstasi silovito napadise sam grad Konstantinopol 6. Aprila. Grci su se energicno branili, da bi podlegli nakon deset dana daleko nadmocnoj sili. Tri dana su ksrtasi pljackali, silovali I klali.; masakrirana djeca I zene lezali su mrtvi na ulicama. Opatice u samostanima su takodje bivale izlozene silovanju. Konacno sakupise sve monahe, te im pootkidase nosove. Nisu imali milosti ni prema svojoj krscanskoj braci. Oni su smatrali pravoslavne Grke hereticima, koji su zasluzili takvu kaznu. U velicanstvenoj crkvi Bazilika svete Sofije pjani krstasi palili su knjige I sve sto su nasli unutra, pise ljetopisac Geoffrey Villehardouin. Nikada od postojanja svijeta nije toliko plijena opljackano iz jdnoga grada. Nije se moglo prebrojati koliko je hrpa zlata, srebra I raznih dragocjenosti opljackano. Mnoge svetinje neprocjenjive vrijednosti odnesene su u Evropu. Izgledalo je da je IV krstaski rat stvarno obogatio krscanstvo materijalno I zlocom duha. Papa je svim ucesnicima u krstaskim pohodima obecao oprostenje grijehe, sto je trebalo da bude dodatna motivacija za ucesce. IV krstaski rat je bio samo ekspedicija ciji je cilj bio samo opljackati bogati Kostantinopol..Potpuno unistenje Grcke imperije dovelo je do toga da Grci nisu nikad zaboravili taj IV krstaski rat koji je za sva vremena podijelio krscanski svijet. Mrznja je time posijana zanavijek. F. Nice aludira na ovo u svome djelu \"Aforizmi\" pa kaze: \"Mogu da nazovem krscanstvo jednim velikim prokletstvom, jednom iznad svega ogromnom pokvarenoscu, u cemu nemaju suparnika. Nepostena sovajanja su uistinu zalosna. To je jedna besmrtna sramota covjecanstva.\" (Aforizmi #62.) Krscanstvo ima nasljednu sklonost nasilju uprkos Isusovom pacifizmu\", kaze Karen Armstrong...

VL
OB
-obrisani-
23:10 18.03.2010.

Sada sam se sjetio gdje sam ovaj smješni lik sa fotografije vidio, isti je kao i onaj smješni lik iz filma Jewl of the Nile.

VL
OB
-obrisani-
23:24 18.03.2010.

RIZICA, sve je istina. Dužd mletačke republike Dandolo je sklopio takav ugovor sa križarima a i sam Papa je bio protiv toga. Jedino ti u svojem neznanju i posvemašnjoj ignoranciji nisi upoznat sa podatkom da je mletačka republika imala povlašten status u trgovoni sa osmanlijama. Europske su države imale neke svoje interese i skoro 300 god su osmanlije nailazile na slabi otpor koji su im pružale napadnute države i susjedi koji su bili nezainteresirani. Onoga trenutka kada su se ujedinile vojske europskih država propast osmanlija je bila samo pitanje vremena i od kraja 17 st. je otomansko carstvo bilo u podređenom položaju, a kao vrhunac debakla imperije je i genocid nad Armenima 1915 god koji je bio opravdanje za vojnu katastrofu u sukobu sa ruskom imperijalnom vojskom a cjela se ta silom stvorena imperija raspala.

VL
OB
-obrisani-
23:34 18.03.2010.

Nema sanse!!! To Kuran ne dozvoljava!!!!!!!!

VL
OB
-obrisani-
08:55 19.03.2010.

@prizma \".....isti je kao i onaj smješni lik iz filma Jewl of the Nile. \" ------------------------------------------------------------------------------- Pljunuti. ;))))

VL
DS
druga strana
09:28 19.03.2010.

za vrijeme Osmaskog carstava u Zagrebu su bile izgrađene 200 džamija, u Beogradu 300 džamija po čijim bijelim munarama je Beograd i dobio ime

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.