Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jelušić: SDP-ove mjere isključuju s vlasti svakoga tko miriše na korupciju

Ivo Jelušić zalaže se da povećanje ovlasti Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa kako bi se brže moglo ispitati porijeklo imovine.
06. kolovoza 2019. u 13:16 2 komentara 150 prikaza
Ivo Jelušić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić predstavio je u utorak u Zadru antikorupcijiski plan svoje stranke s nizom mjera koje, kako je rekao, isključuju s vlasti svakoga tko "miriše" na korupciju, za koju je optužio ovu i bivše HDZ-ove vlade.

Gordan Maras 'Odluka DIP-a je skandalozna, u službi je HDZ-a'

"U tome prednjači ova Vlada, kao i druge HDZ-ove vlade od Ive Sanadera do danas. Pola ministara je otišlo uglavnom zbog koruptivnih djela, a pravimo se kao da se ništa nije dogodilo. Povjerenstvu za sukob interesa treba dati veće, a ne manje ovlasti, da se može brže ispitati porijeklo imovine i provesti bolja kontrola javne nabave", istaknuo je Jelušić.

 Predsjednik zadarskog SDP-a Antun Novoselović upozorio je da se u Zadru radna mjesta i funkcije u gradskoj upravi, školama,vrtićima, muzejima i trgovačkim poduzećima već godinama popunjavaju s rodbinom, prijateljima i znancima.

 Na taj se način, istaknuo je, narušava načelo jednakosti građana pred zakonom, što smatra i jednim od glavnih razloga masovnog iseljavanja mladih ljudi iz Zadra i Hrvatske.

Gordan Maras u Saboru SANKCIJE SDP kažnjen s 86 tisuća kuna zbog Marasovih izbornih slogana u Saboru

 "Najsvježiji primjer je pročelnica za kulturu i sport Grada Zadra Dina Bušić, koja je zasjela na to mjesto prije nego što je javni natječaj uopće objavljen. Trenutačno je zadarska Zračna luka postala pista i baza u koju slijeću HDZ-ovi kadrovi, a među kojima je i sin bivšeg ministra Božidara Kalmete, koji je uskočkom optužnicom označen kao osoba koja se nalazi na čelu jako dobro umreženog kartela koji je izvlačio javni novac u cestogradnji", rekao je Novoselović.

 Kao drugi veliki korupcijski problem u gradu naveo je "kontinuirano i svjesno pripremanje i izglasavanje" izmjena i dopuna prostornih planova, nauštrb javnog prostora i javnog interesa Zadrana, a u korist "kojekakvih grofova i grga koji su alfe i omege za izvlačenje javnog novca iz gradske i državne blagajne".

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • zadar1:

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣a kandidirate milanovica za predsjednika🤣🤣🤣🤣

  • Bubalamala:

    Potrebno je provjetravanje jer postoji sumnja da institucije ne rade u zaštiti građana !