Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački mediji

Jelić: Dali smo im priliku da se sami dokažu na tržištu

jelić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
04.02.2014.
u 14:00

Karlovačkom tjedniku i Hrvatskom radio Karlovcu ponudio sam šest modela za izlazak iz ove situacije. Ne znam koji će prihvatiti, ali ovako dalje ne može- poručio gradonačelnik

Karlovačkom tjedniku i Hrvatskom radio Karlovcu ponudio sam šest modela za izlazak iz ove situacije. Ne znam koji će prihvatiti, ali jedno je sigurno, ovako dalje više ne može, riječi su Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika o sudbini gradskih medija. Ostavlja dojam čovjeka odlučnog u namjeri da stvari razriješi.

Što vas je potaklo na rješavanje problema?

Ovo je moj treći mandat, bilo je krajnje vrijeme, ali i pošteno prema onima koji će ubuduće voditi grad, prema djelatnicima medija i prema poreznim obveznicima, da se problemi riješe. Činjenica je da Tjednik u ovakvom prijelomu, sa tumačajnim novinarstvom pod utjecajme interneta, više ne može konkurirati na tržištu.

Kada je u pitanju Radio, na ovom ih je prostoru pet, a nije više interes niti gradskih tvrtki biti u vlasništvu Radija. No, i novca u proračunu ima sve manje. Da nisam pokrenuo priču, mediji bi sami ‘skrahirali’.

Vaše ponude i vizije?

Djelatnicima nudim da uđu u vlasničku strukturu i da otkupe medij za kunu, dio dugova ćemo mi riješiti, ponuđena je fuzija, dokapitalizacija, prodaja, stečaj ili da sve ostane kako je, što više nije opcija.

Posljednja je opcija da djelatnici uđu u vlasničku strukturu, da prodaju svoje usluge; od prijenosa sjednica, do reklamiranja, oglašavanja, dakle da na tržištu nađu svoje mjesto. U tom slučaju, oni su kreatori ideja.

Shvaćam otpor ljudi na tu ideju, ne zamjeram im jer činjenica je da su naučeni raditi po sistemu koji je utemeljen još u komunizmu i koji nije zahtijevao tržišni angažman. No, to se mora mijenjati. Dakle, odluka je na njima, sve su opcije još uvijek otvorene, djelatnici su na potezu.

Spočitavaju Vam da ih zapravo želite prodati Marku Vukoviću.

Da sam htio, to sam već mogao napraviti. Baš suprotno, odradio sam 40-tak sastanaka na tu temu, tražio rješenja kod stručnjaka, političkih stranaka, a djelatnicima nudim da budu vlasnici i sami odluče što dalje.

Od stranaka sam tražio ideje, no nisam čuo ništa što je realno i provodivo. Osim da politika mora vam iz medija, što sam i ponudio.

Potez nije popularan, naišli ste na brojne kritike?

Nisam nikada na nikoga vršio pritisak da me ‘uljepšavaju’, stoga otvoreno mogu od njih tražiti promjene. Nisam opterećen niti time da moram ponovno postati gradonačelnik, ali dok radim želim raditi pošteno i po savjesti.

Odgovor na ponude?

Čekam očitovanje Tjednika, Radio želi zadržati vlasničku strukturu i dotacije Grada. No, to nije opcija jer u vlasničkoj strukturi u budućnosti se ne vide mnogi sadašnji suvlasnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije