Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKAZ O CIJEPLJENJU

Jedna europska zemlja uvodi koronaputovnicu 1. lipnja. Poznati i detalji

Koronavirus u Švedskoj
Foto: REUTERS
1/2
04.02.2021.
u 14:43

Navedena potvrda o cijepljenju treba biti u skladu s međunarodnim pravilima i standardima te jamčiti pravo na privatnost.

Švedska je u četvrtak najavila da do ljeta namjerava uvesti digitalnu 'koronaputovnicu', javlja Fenix-magazine. 

 - Počela je provedba međunarodnih procesa vezanih za tehnička rješenja i standarde za dokaze o cijepljenju. Švedska treba sudjelovati u tome, izjavila je ministrica zdravstva Lena Hallengren na konferenciji za novinare.

Švedski ministar za digitalni razvoj Anders Ygeman naveo je kako će uvođenje digitalne potvrde Šveđani imati dokument o cijepljenju protiv koronavirusa

Navedena potvrda o cijepljenju treba biti u skladu s međunarodnim pravilima i standardima te jamčiti pravo na privatnost. Trebala bi biti uvedena 1. lipnja te se vjeruje kako će i druge zemlje zahtijevati dokaz o cijepljenju.

Danska je u srijedu najavila da ima slične planove u vezi primjene digitalne putovnice o cijepljenju.

 

Ključne riječi

Komentara 32

RO
Rock
14:49 04.02.2021.

“Nova rezolucija 2361 Vijeća Europe o Covid-19 potvrđuje da cijepljenje mora biti dobrovoljno te da ljudi, koji se ne žele cijepiti, ne smiju biti diskriminirani! Vidite Čl. 7.3.1 i 7.3.2 Ova vijest ne smije biti prešućivana!”

KO
KomentiramRijetkoAliOstro
15:06 04.02.2021.

Znači, skandinavske države koje su nam u mnogočemu bile uzor sad se pokazuju u drukčijem svjetlu. A ova opaska da se vodi i evidencija cijepljenja pasa nema veze sa zdravim razumom - mi smo ljudi, a ne psi! Uostalom, zašto onda ne imati i gripa-putovnicu? Bojim se da idemo u pogrešnom smjeru. Ma fuj. #MisliNaSebe #MNS

AA
aabbcc
15:51 04.02.2021.

Putovnice ce izdavati BESPLATNO najvjerovatnije firma Pfizer za sve koji uzmu njihovu vakcinu i važiti ce sve dok vam test ne pokaze da ste pozitivni a onda se putovnica oduzima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije