Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Slavoniji

Jedina vojna škola u Hrvatskoj koja obrazuje časnike i dužnosnike iz cijele regije

Delegacija pripadnika 23. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" u posjeti Brodsko-posavskoj županiji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
05.10.2020.
u 16:32

Ratna škola "Ban Josip Jelačić" najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe.

Polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" provode studijsko putovanje s nastavnim posjetima slavonskim županijama koje su najteže stradale u Domovinskom ratu. Riječ je o dijelu redovnog plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu "dr. Franjo Tuđman".

Ratna škola "Ban Josip Jelačić" najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u školi daje se razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

Video: Vojna vježba Spremnost 20 u Slunju

- Ovo je zasad jedina vojna škola u Hrvatskoj koja ima međunarodni status, jer imamo polaznika iz četiri zemlje. To su naši kolege iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Hrvatska je tu vodeća nacija, gdje obrađujemo razna područja, od upravljanja u krizama, geopolitike, geostrategije i niza drugih područja iz međunarodnih odnosa. Isto tako, želimo da naši časnici iz oružanih snaga budu upoznati sa situacijom u Hrvatskoj na regionalnoj razini i da dobiju nastavnu lekciju iz prve ruke - rekao je brigadir Mijo Kožić, načelnik Ratne škole.

Prilikom današnjeg posjeta Brodsko-posavskoj županiji, delegacija pripadnika 23. naraštaja Ratne škole obišla je tvrtku Đuro Đaković Specijalna vozila, strateškog partnera oružanih snaga, i upoznali se s proizvodima remontnog pogona. U Slavonskom Brodu poslušali su i prezentaciju o lokalnom sustavu civilne zaštite, koji su ocijenili izvrsnim. U planu je obilazak cijele Hrvatske, kazao je brigadir Kožić, dodavši da je cilj vidjeti kako Zakon o civilnoj zaštiti funkcionira na terenu.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:12 05.10.2020.

Sto je to cijela regija ....treca jugoslavija ...ili sto ..dajte jednom napisite najobicniju definiciju tog neokomunistickog izraza..sramota...sto reci...hrvatska he drzava...a regija je po meni fake news...

SA
samoborka
18:34 05.10.2020.

Koje regije? Austrija, Mađarska, Slovenija i Italija pretpostavljam?

BL
bluescreen
18:05 05.10.2020.

Polaznici koji ovdje dolaze po vezama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije