143 kune za porciju lignji: Ugostitelji već sad dižu cijene kao da je špica sezone
Jedina sjena koja se trenutačno nadvija na turističkim optimizmom su cijene, koje su rasle lani, pa ponovno ove godine, a kako se približava špica, dodatno će rasti i kad je riječ o smještaju i izvanpansionskoj potrošnji. Zasad se to ne odražava na broj rezervacija.
Komentari 83
Nemojte jesti u restoranu. Odete na more, ponesite klopu sa sobom. Što mislite kako su strpljivi i skromni Česi, Poljaci, Mađari desetljećima dolazili u nas i uživali na Jadranu. Tko hoće biti Baja, nek ode svaku večer u restoran i nek naruči picu za sto eura i vino za isto toliko, što vrijedi sve skupa jednu nulu manje. Pa se poslije čudite. Bojkotirajte, pa će i cijene pasti.
Što se bolesnih cijena na Jadranu tiče nema šanse da ih platim(o)...ne zato što nemam već zato što ne dam!
smještaj se nađe za normalne novce, ali restorani su prešli sve granice bezobrazluka! velika pizza koja je koštala 13-14 eura, sada je i po 20 eura, a normalna pizza koja je bila 7-8 eura, kod nekih je već na 14-15 eura!!! nije da nemam za platiti, mogu je svaki dan plaćati, ali neću niti jednu! a kad prođe sezona ići ću na pizzu i dalje samo kod onoga tko je i ljeti imao poštene cijene, a ne kod onoga tko je ljeti derao pa zimi spustio!
Pohlepa nikad nije nikome dobro stala....
Ove godine po prvi put nakon 30 godina ne idem u okolicu Zadra, vec u Spanjolsku, nq Tenerife, brat se upravo vratio, prosao upola jeftinije nego kod nas, a odusevljen svime! A nasi nek si te lignje zabiju negdje!
Zakon ponude i potražnje, kada bude manja potražnja cijene će padati. Važnije je od svega da se uvede porez na ekstra profit svima koji se enormno bogate ne svojom zaslugom već na bogatstvu hrvatskog naroda : more, obala, prirodna i i kulturna bogatstva, infrastruktura...
To je tako, Talijani su dolazili jer su cijene bile niže, sada je već pitanje da li je tako, I dalje smo najbliža destinacija za srednju Europu, jeftinije zemlje poput Španjolske i Turske su puno dalje... Domaći turisti zapravo nemaju puno izbora; ako nemaju nešto svoje na moru, traže se jeftini, često vrlo loši apartmani i ako se ide van, hrani se u McDonaldsu ili se ide na malo dalje destinacije jer im je s avionom stvar puno jeftinija nego ovdje. No, lako je to kada ste mladi par, no ako imate 2 djece i životinju, jako vam se sužava izbor... A nisu svi "zaslužnici" pa da mogu na Briune...
Dubrovačke zidine 35 € po osobi, za hrvatske državljane nema popusta.
Ta lignja mora 15.000 km first klas letjeti da bi došla na Dalnatinski pijat. 🥲
Zanima me da li su ovi vlasnici restorana za vrijeme Covid-a tražili i dobili pomoć države tj.od svih nas poreznih obveznika?
Kada zašteka prizivamo državu u pomoć ali kada nam ide uhvati nas kapitalistička pohlepa. Mi smo jedan od najnezrelijih naroda u EU. Nemamo postojano ponašanje
Bezobrazluk i bahatluh sjecikesa sa Jadrana. Ali vrč id ena vodu dok se ne razbije. A dok nema poreza na nekretnine i dok imamao dvije Republke Hrvatske jedna od Savudrije do Prevlake. I drugu iza planina/kontinent . U ovoj morskoj RH vladaju sjecikese sa svojim "zakonima" uz veliku podršku HDZ..a. Ne plačaju se porezi , samo se trpa u vlastiti đep , tu nema ako si prešao u realizaciji 50.000 eur da si u sistemi PDV. Tu je ostao još stari dobri paušal iz SFRJ.a. I ne da bog da im ga tko pokuša promijeniti.KATASROFA od sjecikesa. Samo uzimaju od države Hrvatske a ništa joj ne daju izuzev turističkog smeća i smetlišta koje kasnije država ( mi svi skupa) mora riješavati. KATASTROFA od ljudi/sjecikesa.
Tako se upropasti nas turizam........
Na akciji u Lidlu, pazario sam desetak kila vrhunskih argentinskih lignji za dž, napunio zamrzivač, te me ova uznemirujuća vijest uopće nije dotakla.
Je pa treba to stići iz Patagonije....
nije toliki problem u 143 kune, nego koliko ih je u tanjuru. ako u tanjuru onako fino poslagane leže samo tri mini lignjice onda je to za dat malom djetetu od tri godine i nikad više tu svratiti jesti.
Hotelijeri, hotelski restorani i hotelski smještaj jedini ispunjavaju omjer cijene i usluge. Ostali su ulični - šibicari.
Koliki je normativ za porciju lignji u restoranu? Da li ga se pridržavaju u navedenim cijenama?Za 14,90 eura kupe 1 kg očišćenih smrznutih, patagonijskih. Restorani ne posluju s jadranskom lignjom koja košta 18,90eura/kg, neočišćena.
Svaki drugi ne plati PDV, s rukom na srcu varaju vlastitu državu.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Iskihat ćemo mi ovaj bezobrazluk sa pohlepom . Za max 2 godine ove brojke će te sanjati jer loš glas je već puknuo po Evropi a još kad ovogodišnji gosti dođu kući bit će još gore.A ni naši konkurenti nee miruju ova pohlepa i glupost naših iznajmljivača i ugostitelja i hotelijera im dolazi ko naručena. Šteta što masa naših ljudi si neće moći priuštiti 7 dana mora u vlastitoj državi. Bogme kako se bavim najmom i imam stalne goste manje /više i ljude koji imaju novce i tuže se da je omjer cijene i kvalitete po ugostiteljskim objektima nerealan jer se osjećaju prevareni. Nisu to škrti ljudi i spremni su platiti fer uslugu ali ovi naši su pogubili razum.