Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezi
Povratak na članak

Jedan posto poreza na imovinu građanima ruši dohodak tri posto

Jedinice lokalne samouprave, općine i gradovi, ove su godine naplatile oko 3,5 milijardi kuna komunalne naknade na imovinu građana i tvrtki koja se nalazi na njihovu području

Komentari 140

DU
Deleted user
08:23 31.12.2011.

U članku nema velike opasnosti od većeg PDV - kupovna moć Hrvata i Hrvatica će bježati preko granice i punit ćemo proračune okolnih država, s manjim PDV preko shoppinga u inozemstvu. Čime se postiže kontraefekt odnosno pametna Vlada bi donijela mjere da je RH tako porezno odmjerena da u nju dolaze kupovati građani susjednih država i da i oni pune naš proračun. Linić je tip koji je onako suptilno, kao mesarskom satarom, u roku par dana ustrašio narod novim poreznim nametima i strmeknuo sva očekivanja od nove Vlade. Nadignuti poreze na sve što se miče i još naročito na ono što se ne miče, a to zna svaka budala... Pročitajte reakcije iz obalnog dijela RH - oni su istinski ustrašeni da im država ne zvizne novi porez na realno procijenjene nekretnine jer tamo se za 100 tisuća eura bukvalno može kupiti pojata bez krova, eventualno...

VL
AL
alapača
08:24 31.12.2011.

ma je vraga, neoprezivu osnovicu treba povećati. a plaće odteretiti bezveznih doprinosa. po bogatima i rastrostrošnima treba udariti porezima, a ne po onima koji se drže zubima za zrak.

VL
OB
-obrisani-
08:42 31.12.2011.

Meni nije jasno da li je sve ovo prijedlog, odluka ili samo \"pokusni balončić\"? Bilo kako bilo, ali zasigurno nije dobro razrađeno.

VL
OB
-obrisani-
08:44 31.12.2011.

Jedno je ipak pozitivno, vjerujem da se ozbiljno misli zaštititi najsiromašnije i da oni NEĆE biti \"nosioci\" reformi.

VL
MI
Miro
08:50 31.12.2011.

Neoporezivanje stranih tvrtki u Hrvatskoj moglo bi izvrsno pogodovati njihovoj gospodarskoj moći, jer te tvrtke normalno plaćaju poreze na području gdje ostvaraju dobit. One bi, prema ovim najavama, mogle izbjeći plaćato bilo kome porez, jer ga nisu obavezne plaćati u u Njemačkoj, konkretno, ako su dobit ostvarile u Hrvatkoj. To bi značilo da će hrvatski podzuetnici biti ovim poreznim sustavom stavljeni u posve neravnopravan, nekurentan odnos naspram stranih poduzetnika. Ako ih se još k time naziva \"Tajkunima\", kako to apostrofira VL, tada su čak i kriminalizirani. Paradkosalno je i pomisliti da se ostvarene zarade stranih poduzetnika ne napalućuju tamo gdje su ostvarene, ne u zemlji gdj je njihovo glavno sjednište. Ovakav porezni sustav vodii hrvatsko poduzetništvo u bankrot.

VL
SO
sotokuco
08:59 31.12.2011.

Sve će to bit malo. Ovi će uvest i porez na zrak koji dišemo. Tako i moj kura* može voditi državu. I kad bi prodali cijelu Hrvatsku, bilo bi im malo love.

VL
LU
lutomirski
09:04 31.12.2011.

eto sada se vidi da i ova vlada nezna kako ce, niko ne govori o produkciji, samo kako ce gradane obrstiti, nisu rekli kako ce ukinuti Mesiceve prihode, velike Saborske penzije, luksuzne automobile,privilegije, nbarem da se vidi psiholoski da vlada nesto poduzima.....nema srece ni tu u buducnosti..

VL
MK
marko king
09:06 31.12.2011.

Birali ste pa sad gledajte ili što su nadrealisti rekli još davno \"iskali ste eto vam ga\"

VL
HR
hrvatska8
09:08 31.12.2011.

I to moras biti mentalno poremecen i hranu oporezivati sa 25% PDV-a.To si nedozvoljavaju ni jake ekonomske zemlje.

VL
CA
CastrumFF
09:12 31.12.2011.

@miro jedno je porez na dobit firme, a drugo je porez na dividendu (ili kapitalsku dobit). Kod nas u Sloveniji je porez na dobit 20%, a isto toliki je porez na dividendu. Kod poreza kapitalsku dobit (prodaja dionica ili obveznica) zavisi od toga, koliko se vremena u tvom vlasništvu ( do 5 godina 20%, 5-10 godina 15%...) Čudi me, što sam i više puta napisao, kako kod vas u Hrvatskoj nemate poreza na kapitalsku dobit? Pa to imaju sve države u EU i šire.

VL
PU
pumbica
09:28 31.12.2011.

Samo miro kod vas.Radnici dobivaju plaču,a kod nas .Od šest do godinu dana .I posle ode u stečaj firma.Tu je to zlo.Taj Linič nam je prodao več prije INU,Poštu,Brodogradilište.Kod vas ako to napravi.Ode u zatvor,a kod nas je dopredsjednik vlade.Čimm je veči lopov bolje mjesto dobi....

VL
KA
Karizma
09:31 31.12.2011.

Opet gluposti Hrvatskih vlasti.Porezom na imovinu doci ce do velike prodaje zemljista i imovine i logicno je da ce padati cjene i sve ce kupiti stranci za sitne pare.Pametne zemlje oporezuju dobit firmi a ne sirotinjsku djedovinu koja ni sad ne vrijedi nakon ove recesije a mozete misliti koliko ce vrijediti nakon poplave na trzistu.Da pojasnim sto rade pametne zemlje.Porez na dobit do 100 000 eura je 20 posto a sve preko 100 000 eura je 80 posto ako taj novac nije investiran u prosirenje proizvodnje ili otvaranje novih vrijednosti.Samo glupa Hrvatska vlast je dozvoljavala da stranci ali i Hrvati plate 20 posto poreza a ostatak odnesu na djevicanske otoke

VL
AL
alapača
09:33 31.12.2011.

@ sotokuco je napisao/la: Sve će to bit malo. Ovi će uvest i porez na zrak koji dišemo. Tako i moj kura* može voditi državu. I kad bi prodali cijelu Hrvatsku, bilo bi im malo love. ________________________ pa kad smoo dozvolili da se pod \'vođenjem države\' podrazumjeva vođenje brige o preživljavanju birokracije i državnog aparata i vraćanju stranih kredita koje je, opet, država uzimala iz istih razloga, a da nije pitala građane. na građanima je da inzistiraju kako je vođenje države prvenstveno briga o preživljavanju i napretku ljudi, a ne kriminalno personificirane države.

VL
KA
Karizma
09:34 31.12.2011.

NAPROSTO NE MOGU DA VJERUJEM DA CE NOVA VLAST NAPRAVITI JOS VECU GLUPOST OD PRIJASNJIH NEZNALICA

VL
KO
Kontras22
09:35 31.12.2011.

Kukurikavci ce unistiti Hrvatsku. Porez na hranu u EU je 6 - 12% Iduce godine ZABORAVITE NA TURIZAM. Turisti nece doci u to sam siguran 100%. Birali ste kukurikavce dobili ste sto ste trazili Bog i Pravi Hrvati

VL
RB
RH+BIH=moćnadržava
09:35 31.12.2011.

Ovo je previše nepopularan naslov za Kukurikavce, morat će to večernji ispraviti ili ekonomisti ulizivači nešto smisliti kako je to dobro ahaahhaahahahahahahahahaha

VL
RB
RH+BIH=moćnadržava
09:38 31.12.2011.

VICCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC Vrati se Šeik u RH nakon listopadskog foruma u ZG 2011 da pokrene geenfiled kao što je obećao. Dođe s koferom love pred Kukurikavce i kaže evo plaćam tu je 10 000 000 000$. Međutim Kukurikavci se ne trznu za lovom. šejk upita \" jel ljudi što ne štima , prilična je to lova i meni što ne valja \" ?Na to će jedan kukurikavac,\" poskupilo je porez nije više 22% nego 25%i vikne jel tako Milanka. No Milanki ni glasa. Šeik se zaprepasti i pomisli koja pohlepa, harač, nesposobna vlada, no ipak nazove Švicu i transferira novac i veli \"evo sređeno je i to\". No, kukurikavac opet ne trza. Šeik upita \"u čemu je problem, na to će kukurikavac, \"ničemu, porez nije više 25% nego 26%, \"ma kako, ma što ,otkuda sada to \" kaže šeik . Veli kukurikavac \"eto upravo Milanka se sjetila, uzmi ili ostavi omotani\"Šei u čudu pita a vi ste tko? Ja sam radimir radimir čačić

VL
EL
elitegroup27
09:44 31.12.2011.

a vidit ce te tek kad ude hrvatska u EU onda ce svi hrvati osjetitt na kozi sto vas ceka!!!!!samo to vam ne govore politicari!!!!!!

VL
HR
hrza
09:59 31.12.2011.

Pa ovi su gori od Turaka.Kad im ponestane novaca naplaćivat će i porez na zrak koji udišemo.Ipak je boljševizam ostavio dubok trag u njihovoj psihi. Čudi me da nisu poslali delegaciju na sprovod u Sjevernu Koreju.

VL
RI
Ringo
08:21 31.12.2011.

Šuki bi dilemu riješio uzimanjem još jednoga kredita i onda to prikazao kao uspjeh. Šalu na stranu, gadno kako god okreneš.

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.