Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJICA OPTUŽENA ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Jedan nožem žrtvu ubo u trbuh i pobjegao, drugi šakama i nogama nasrnuo na trojicu

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
17.07.2023.
u 11:01

Prema optužnici, 21-godišnjak se tereti da je 13. siječnja između 23.15 i 23.40 u Valpovu napao tri osobe

Za pokušaj ubojstva optužen je 35-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podigao ŽDO Zagreb. Tereti ga se za događaj koji se zbio 15. ožujka u 2.05 na Aveniji Marina Držića, kada se prvo verbalno posvađao s oštećenikom. Verbalni okršaj uskoro je prerastao u fizički pa je 35-godišnjak nožem nasrnuo na oštećenika. Nožem ga je ubo u trbuh, nakon čega je pobjegao, no uskoro je nađen i uhićen. Tužiteljstvo u optužnici traži da se 35-godišnjaku produži istražni zatvor koji mu je nakon uhićenja određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Produljenje istražnog zatvora zatraženo je i za 21-godišnjaka protiv kojeg je ŽDO Osijek podigao optužnicu zbog pokušaja ubojstva i nanošenja teških ozljeda. Prema optužnici, 21-godišnjak se tereti da je 13. siječnja između 23.15 i 23.40 u Valpovu napao tri osobe. Prvo je 51-godišnjaka snažno šakom udario u lice. Silina udarca je 51-godišnjaka oborila na tlo, pa je pao na koljena, a dok je klečao, 21-godišnjak ga je više puta udario u glavu koljenom, potkoljenicom i stopalom obuvenim u tenisice... Teško ga je ozlijedio, a tužiteljstvo tvrdi da je smrt izbjegnuta  samo zato što 51-godišnjaku nije ozlijeđen ni jedan vitalan organ.

VEZANI ČLANCI:

Osim toga, 21-godišnjak je optužen i da je fizički napao 19-godišnjaka kojeg je više puta udario šakom u lice, pri čemu ga je teško ozlijedio. Tereti ga se i da je šakom u lice udario 21-godišnjaka, koji je pao na tlo i udario glavom o beton, pri čemu se teže ozlijedio.

VIDEO Mladići u ranu zoru pomagali očistiti tuđi vandalizam, policija: "Iskreno im zahvaljujemo"

Komentara 1

AN
AnteV
11:23 17.07.2023.

Da su se ljudi branili bili bi optuženi za svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije