Naslovnica Vijesti Svijet

'Nisam za skori ulazak zapadnog Balkana u EU, ali europska perspektiva mora ostati'

Ako se pak Europska unija raspada, kako tvrdi predsjednik SAD-a Donald Trump, "zapadni Balkan će izgubiti europsku perspektivu", napomenuo je čelnik Komisije
03. kolovoza 2017. u 15:23 33 komentara 1494 prikaza
Jean Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je za američki list Politico da nije za skori ulazak zapadnog Balkana u Europsku uniju, ali da radi stabilnosti regije te zemlje moraju imati europsku perspektivu. 

Mike Pence u Crnoj Gori Potpredsjednik SAD-a Pence: Crna Gora ima vodeću ulogu u sigurnosti Zapadnog Balkana

"Nisam za skori ulazak zapadnog Balkana u EU. Ali ako oduzmete europsku pespektivu, opet ćemo proći što smo iskusili 1990-ih", rekao je Juncker u razgovoru za list objavljenom u četvrtak.

Ako se pak Europska unija raspada, kako tvrdi predsjednik SAD-a Donald Trump, "zapadni Balkan će izgubiti europsku perspektivu", napomenuo je čelnik Komisije. 

"U tom smislu, stabilnost sastava Europske unije preduvjet je da Balkan ponovno ne zarati. Nadam se da (Trump) to razumije",  rekao je Juncker.

Napomenuo je kako je primijetio da Trump u posljednje vrijeme nije ponavljao poziv članicama da napuste Europsku uniju.

Ilustracija ČEKAJU SATIMA Britanci bijesni zbog uredbe EU: 'Imao sam osjećaj da nas kažnjavaju' školska hrana Školska shema EU daje 2,6 milijuna eura za besplatne zdrave obroke u hrvatskim školama Visoka povjerenica EU Federica Mogherini: Hrvatska treba pomoći širenju Unije na jugoistok Europe

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Startrack:

    Tako je Juncker. I jos kaznjavati najstrozjim zakonom one koji izdaju putovnice nehrvatime. Dozivotna robija bez pajrola. Gdje ce nindje iz Sarajeva na Zapad, ili sa Kosova. Drago mije da bar jedan politicar ima mrvu smisla.

  • kamenjar0404:

    Nikakve perspektive tu nema,Srbi žele Rusiju,Muslimani Tursku a ono malo Hrvata otišlo u EU pa dodju na odmor!!!!

  • pozornik66:

    Nisam čuja za zemlju zapadni balkan . Nevjerovatno neprofesionalno napravljen novinarski rad