Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU SATIMA

Britanci bijesni zbog uredbe EU: 'Imao sam osjećaj da nas kažnjavaju'

Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
01.08.2017.
u 13:46

U nekim zračnim lukama kašnjenje zrakoplova povećalo se za 300%.

Britanski turisti izgubili su živce u velikim zračnim lukama diljem Europe, a za sve je kriva nova uredba Europske unije.

U zračnim lukama Pariza, Lisabona i Madrida bili su dugi redovi Britanaca koji su čekali u redovima kako bi ih pregledali prije ukrcavanja u zrakoplove. Prema novoj uredbi postrožene su kontrole kod ulaska i izlaska osoba koje ne žive u šengenskom prostoru. Ova se uredba odnosi i na one koji prelaze vanjsku granicu iako prema pravima EU imaju pravo na slobodu kretanja unutar Unije.

Zbog velikih gužvi zrakoplovi su kasnili jer u čekali putnike da prođu kontrolu. Veliki broj britanskih turista nalazi se na Mallorci gdje je bio i Connor Aston.

- Jučer su četiri muškarca stajala u jednoj kabini na kontroli putovnica. Imao sam osjećaj da kažnjavaju stanovnike Velike Britanije - kazao je Connor i dodao da ovo nije uopće bilo dobro iskustvo, piše Daily Mail.

Paul Bower čekao je 90 minuta u zračnoj luci Bergerac. On tvrdi da je samo jedna od tri kabine bila otvorena, a zbog dugačkog reda putnici su stajali i vani na asfaltu.

Čekanje je znatno poraslo u usporedbi s prošlim sezonama kada su britanskim turistima samo pregledavali fotografije u putovnicama. Neke zemlje nisu osigurale dovoljan broj osoblja za provjeru putnika što je dodatno pogoršalo stanje. 

Turisti koji su čekali u amsterdamskoj zračnoj luci žalili su se kako su četiri sata čekali na prolazak. U nekim zračnim lukama kašnjenje zrakoplova povećalo se za 300%.

Komentara 58

EL
EldersRealm
14:12 01.08.2017.

Britanci se zale??? Neka pogledaju svoja pravila za neke zemlje, gdje laptop moras staviti u checkiranu prtljagu a hard disk uopce ne smijes nositi!!! Kako je njihova vlada posijala, tako su njihovi drzavljani poznjeli.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
14:03 01.08.2017.

Gdje je problem? Tko nije u EU zna se kako s njima. To su sve mogući teroristi.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
14:04 01.08.2017.

gdje je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije