Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzna nesreća

Emotivni Kim Jong Un oprostio se od jednog od najbližih suradnika

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
31.12.2015.
u 18:40

Glavni tajnik sjevernokorejske Radničke partije Kim Yang Gon imao je ključnu ulogu u vrlo važnim pregovorima s Južnom Korejom

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un emotivno se oprostio od jednog od svojih najbližih savjetnika, koji je navodno poginuo u prometnoj nesreći. 

Državna agencija KCNA objavila je da je Kim jedva mogao "potisnuti svoju gorku tugu", prenosi Telegraph.

Smrt Kim Yang Gona izazvala je spekulacije da je možda ubijen, a ne da je poginuo u prometnoj nesreći kao što je službena verzija, piše Wall Street Journal, a prenosi IBTimes

Glavni tajnik sjevernokorejske Radničke partije Kim Yang Gon imao je ključnu ulogu u vrlo važnim pregovorima s Južnom Korejom u kolovozu nakon što su dvije države razmijenile paljbu i dodatno zaoštrile svoje odnose. Dok jedan analitičar sumnja da je Kim Yang Gon platio životom zbog propasti pregovora, drugi predviđa da će njegova smrt pogoršati odnose dviju država.

– Koliko može bit gust promet u Pjongjangu – pita se izvršni direktor Odbora za ljudska prava u Sjevernoj Koreji iz Washingtona Greg Scarlatoiu

Bruce Klinger, stručnjak za Sjevernu Koreju, iz washingtonske Zaklade Heritage kazao je da je Kim Yang Gon možda kažnjen zbog toga što nije postignut sporazum između dviju zemalja u kolovozu. 

>>Kim Jong-un ostao bez bliskog suradnika – navodno je stradao u prometnoj nesreći

>>Satelitske snimke pokazuju da Sjeverna Koreja kopa novi tunel

Komentara 21

AA
aabbcc
11:54 31.12.2015.

Koliko može bit gust promet u Pjongjangu?____ Siroke ceste da promet ne moze biti gust,

Avatar mason
mason
19:40 31.12.2015.

Emotivni Kim haha.Pa ovi diktator nema uopce srca,ljudi mu u kampovima jedu bube i miseve zive gore od zivotinja a on glumi neku vojnu silu.Gladne komunjare.

DH
dalibor.hren
12:40 31.12.2015.

Najbliži suradnik Kim Jong Una je upravo u Hrvatskoj izgubio parlamentarne izbore i premijersku fotelju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije