Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo enormno zagađenje

Je li modernizacija bosanske Rafinerije uopće počela?

rafinerija slavonski brod
Ivica Galović
06.11.2014.
u 14:08

U Građanskoj inicijativi "Za čist zrak" vjeruju kako je sedmodnevni "teror" iz prekosavske Rafinerije bio uzrokovan preradom nekvalitetne nafte i loženjem sa sumnjivim energentima

Nakon što su tjedan dana bili izloženi velikim onečišćenjima zraka, Brođani mogu malo odahnuti. Naime, dnevni prosjek koncentracije lebdećih čestica PM10 jučer (četvrtak) je napokon pao ispod granične vrijednosti od 50 mikrograma po kubnom metru. U tih sedam dana mjerene su enormne visoke koncentracije lebdećih čestica PM2.5 i PM10, sumporovog dioksida i benzena, i do šest puta veće od dopuštenih.

U Građanskoj inicijativi "Za čist zrak" vjeruju kako je sedmodnevni "teror" iz prekosavske Rafinerije bio uzrokovan preradom nekvalitetne nafte i loženjem sa sumnjivim energentima.

- Voljeli bismo da nam netko odgovori je li proces modernizacije Rafinerije, za koji su ruski vlasnici najavili kako će završiti do kraja iduće godine, uopće započeo – pita se predsjednik inicijative Peter Tot-Đerđ. U svakom slučaju, agoniji građana Slavonskog Broda s onečišćenim zrakom ne nazire se kraj.

>> Rješavanje problema brodskog zraka prioritet Ministarstva

>> Brođani zbog novog zagađenja prijete blokadom mosta

Komentara 1

HO
homofob
14:42 06.11.2014.

Rusi i modernizacija!!! Ha, ha, ha! Sovjetski Savez je propao jer su bili nazadi u eksploataciji nafte I plina a Rusi sada su u istoj situaciji. Azerbadan je eliki izvoznik plina sada a bez zapadne tehnologije vise nisu znali kako taj silni plin vaditi makar su znali da ga ima I da ga ima puuuno. Drugo sto je interesantno: B i H ne trose vise rafinata (barem ne osjetno vise) od Hrvatske a mogu si priustiti jednu rafineriju stalno imati zaposlenu a Mol zatvara sisacku I rijecku?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije