Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Je li kraj uživanju u sunčanim danima? Vakula otkrio što nas čeka idućih dana

Zagreb: Prijateljice uživaju u sunčanom danu na Jarunu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
02.09.2020.
u 08:24

U srijedu se očekuje još naoblaka, dok će u nastavku tjedna vrijeme biti stabilnije i danju toplije

Nakon kiše i osvježenja, stižu ponovno topli i sunčani dani. U sljedećim danima očekuje se da će kiša većinom izostati, ali sredinom tjedna još će biti oblaka, na kopnu i mjestimična jutarnja magla i svježina, najizraženija u gorju, gdje će jutarnja temperatura zraka nekoliko dana biti niža od 10°C. Od petka će biti sunčanije i u većini Hrvatske danju osjetno toplije, za vikend mjestimice i vruće, a slično će se nastaviti i u sljedećim rujanskim tjednima, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Današnja prognoza

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjive naoblake, ali će kiša izostati. Mjestimice ne i jutarnja magla uz koju će najniža jutarnja temperatura biti od 10 do 13°C. Poslijepodne najviša uglavnom 22 i 23°C. I u središnjoj Hrvatskoj razmjerno svježe, ujutro i maglovito, zatim djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te vrlo malu vjerojatnost za gdjekoju kišnu kap.

U promjenjivo oblačnome gorju kiša će biti vjerojatnija, ali samo lokalna i kratkotrajna – znatno manje uočljiva od jutarnje magle, koja je moguća i u unutrašnjosti Istre, gdje će prevladavati sunčano. Još više sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu, osobito na zapadu Istre i otocima. U noći i ujutro puhat će još često umjerena, mjestimice i jaka bura s mogućim olujnim udarima. Temperatura zraka ujutro će biti od 8 do 12°C, uz more 14 do 18°C, a poslijepodne 23 do 25°C, u gorju oko 19°C.



Toplije poslijepodne nego u utorak bit će i u Dalmaciji, ponegdje i uz 27, 28°C. Prevladavat će sunčano, uz prolazno umjerenu naoblaku, a u unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća magla. Gdjegod umjerenu buru zamijenit će podjednako jak maestral, uz koji će more biti malo do umjereno valovito. Podjednako manje vjetrovit dan i valovito more nego u utorak bit će i na jugu Hrvatske, uz nastavak nadmetanja oblaka i sunca te uz temperaturu uglavnom primjerenu početku rujna.

Osjetno toplije u nastavku tjedna

U nastavku tjedna bit će stabilnije i danju toplije, ali u kopnenom području nakon razmjerno svježih i maglovitih jutara. Malo kiše može pasti samo ponegdje, uglavnom u četvrtak u zapadnim krajevima, posebice u gorju.

I na Jadranu sljedećih dana sve manje oblaka. No još u četvrtak povremeno će ih biti dosta, pa se ne smije isključiti ni mogućnost mjestimične kratkotrajne kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Uz noćnu i jutarnju buru, čak sve češće burin te dnevni maestral, temperatura zraka bit će u porastu, a i more će i dalje biti većinom razmjerno toplo.

 

>> VIDEO Kako će izgledati prvi dan škole i vrtića za učenike, učitelje, roditelje...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije