Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Javnost je umorna od predstava hvatanja

Uhićenja više ne mogu odvratiti bijes građana od uvođenja novih poreza i harača
31. siječnja 2014. u 12:00 6 komentara 931 prikaza
Foto: Marija Lovrenc/VLM

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata puno je, organiziranjem štrajka liječnika, namučio Vladu Kukuriku koalicije. Na vijest da je uhićen pod optužbom da se prikazao lažnim invalidom, prva reakcija mnogih bit će da je riječ o osveti vlasti. Bila istina da je Ivica Babić lažni invalid te da su ga istraživali i zbog korupcije (kako se sada već neslužbeno “dodaje”) ili mu to vladajući pakiraju da bi razbili pripremu novog štrajka – javnost je već umorna od ovakvih “hvatanja”. Takve vijesti više ne pružaju zadovoljštinu niti mogu odvratiti ogorčenje građana od Vladina uvođenja novih poreza i harača za koje, baš zgodno, doznajemo istog dana kada hapse Babića.

To je stoga što ova već inflacija uhićenja i procesuiranja raznih ljudi na položajima, a koji su osumnjičeni da su pljačkali naš novac, ni u jednom slučaju, nakon već toliko godina procesuiranja, nije završila – vraćanjem i naplatom otetoga. Budući da su Babića političari već optuživali za ovaj krimen, moglo ga se, dakle, i prije privesti. No čekalo se kako bi se obezglavio sindikat i prikrile gadne vijesti o novom guljenju građana. A što mi imamo od toga da presuđeni “odrade” nekoliko godina i onda se vrate skrivenoj lovi.

Baš ništa, još im plaćamo i zatvor. Postoje države kojima je, naprotiv, najvažnije da dugoprstići vrate pokradeno.

A onda se razgovara o zatvorskoj kazni. Hrvatska i ne predviđa kazne koje krađu čine neisplativom niti joj je na prvom mjestu vratiti pokradeno. I dalje je najvažnija – predstava.

>> Uhićen Ivica Babić! Sumnjiče ga za ratno profiterstvo!

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
 • Stiv 7:

  Koliko je potrošeno državnog novca za "dokazivanje " krivnje ministru obrane Berislavu Rončeviću?

 • Avatar Seugushi Kolkopushi
  Seugushi Kolkopushi:

  diverzije su omiljen motiv u svim partizanskim filmovima, tako i najnovijoj kako-smo-tukli-ustaše-i-domobrane sapunici u režiji Zoki & mumificirani skojevci

 • golub:

  Ako je optužnica odbijena znači lažno optuživanje da zarade drž. odvjetnici nepotrebno redovno i prekovremeno, na isti način suci odvjetnici itd., dakle izmišljena zapošljavanja.