Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIČAO ŠTO SE DOGODILO

Javio se mladić sa snimke iz Bjelovara: 'Nismo mi uništavali korzo. Pomagali smo policajcima'

Foto: Bjelovar.live/Screenshot
1/2
16.07.2023.
u 15:51

Medijima se javio jedan od mladića koji su snimljeni s policajcima, Angelo Kocijan, i odlučio ispraviti nepravdu koja je nanesena njemu i njegovom društvu. Ispričao nam je što se zapravo dogodilo te noći s petka na subotu

Društvenim mrežama i medijima brzinom munje se proširila snimka mladića koji uz policiju čiste zemlju i komade žardinijere s ceste u Bjelovaru, uz priču kako se radi o mladim huliganima koje je policija ulovila u uništavanju novog korza i natjerala ih da počiste svoj nered, no ispostavilo se da je istina znatno drugačija.

Naime, medijima se javio jedan od mladića koji su snimljeni s policajcima, Angelo Kocijan, i odlučio ispraviti nepravdu koja je nanesena njemu i njegovom društvu. Ispričao nam je što se zapravo dogodilo te noći s petka na subotu.

- Sa svojim prijateljima sam išao doma iz kluba oko pola 4, 4 sata ujutro i vidjeli smo policiju na zebri kod gimnazije. Kada smo se približili, primijetili smo da je žardinijera prevrnuta na pola ceste, vozila su morala zaobilaziti. Vidjeli smo policajku i policajca koji isto nisu bili sigurni što da naprave i složili smo se da im pomognemo počistiti. Vratili smo zemlju i cvijeće na mjesto, pomaknuli žardinijeru i to je to. Jedna gospođa iz obližnjeg kafića, čistačica, posudila nam je metlu da možemo pomesti - kazao nam je Angelo.

Radi se o grupi od 7 mladića u dobi od 26 do 30 godina. Za dvojicu kaže da im ne zna imena jer su ih upoznali baš tu noć u izlasku, a ostali su Tomislav Filipec, Ivan Subotičanec, Janko Delić i Danijel Jukić. Angelo je želio podijeliti njihova imena kako, kaže, ne bi sam pobrao svu slavu za sudjelovanje u noćnoj radnoj akciji.

Tko je prevrnuo žardinijeru, ali i iskrenuo prometni znak, ne zna niti on niti policija. - Neka žena nas je valjda snimila iz zgrade jer je čula buku i prekretanje, razbijanje, i onda kada je uzela mobitel taman smo naišli mi. Počinitelje nismo niti vidjeli, već su bili pobjegli. dodao je.

Medijima se odlučio javiti jer mu je bilo neugodno kada je vidio naslove i komentare na portalima koji su njegovo društvo prozivali za nešto što nisu napravili, naročito jer je Bjelovar, kako kaže, mali grad gdje svi sve znaju, pa nije htio da se neistinita priča previše proširi. Za kraj nam je kazao kako im je drago što su pomogli, a dobili su i zahvalu od policajaca. 

POVEZANI ČLANCI:

- Nadam se da će novi korzo izdržati i da se neće razbijati. Znam da ima ljudi koji ne mare za grad ni za sve te nove stvari, zaključio je Angelo.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar antikomunist2
antikomunist2
16:04 16.07.2023.

Ako mladići govore istinu, a vjerujem da govore, onda je sve prije o tome objavljeno bila sirova laž

PE
pežo
17:28 16.07.2023.

Lažno informiranje i objava lažne informacije je kažnjivo djelo zar to ne vrijedi i ta novinare?

DR
Draconic5
16:16 16.07.2023.

Pa sad, netko bi napokon mogao nazvati policiju i zatražiti relevantnu informaciju, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije