Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRABRI POLICAJAC

Jasminko Mirović u zadnjih šest mjeseci spasio je već četiri života

'SONY DSC'
''
10.07.2013.
u 15:02

Od poplave je prošle godine sa svojim timom u pojednji tren spasio i baku Mariju, o rizicima ne razmišlja

On vam je pravi heroj, samo u zadnjih šest mjeseci spasio je četiri života! - govori nam u prolazu suradnik Jasminka Mirovića (37), zapovjednika voda Interventne jedinice Policijske uprave varaždinske. Nizu uspješnih akcija koje je predvodio ove je nedjelje pribrojeno i spašavanje troje djece iz nabijale rijeke kod Velikog Lovrečana.

\'Striček\' u čamcu

U potrazi za stvarima koje rijeka Drava nosi iz Slovenije, brat i sestra Pero (10) i Slađana (13) te njihov bratić Stiven (10) prešli su s obale na otočić na središnjem dijelu toka rijeke, gdje su ostali zarobljeni zbog naglog porasta vodostaja.

Djeca su pronađena nakon dvosatne potrage, a do njih je, ispričala je Slađana, prvi stigao \"striček koji im je rekao da će se sada voziti u čamcu\". Taj \"striček\" je bio Jasminko Mirović.

Samozatajan i skroman

Samozatajni policajac na to će reći tek da on samo obavlja svoju dužnost. Zasluge za dobro odrađen posao će pripisuje svojim kolegama.

- Kao pojedinac ne možete napraviti ništa, spašavanje je rezultat kolektiva koji stoji iza vas – kakazao nam je jučer Mirović.

Prve informacije, pojašnjava, dobili su od policijskih službenika koji su pretraživali teren uz rijeku. Mario Vugrinec, Darko Hrkač, Robert Varga i Franjo Šavorić i sami su se našli u vodi do grla.

Uz Mirovića, u čamcu se nalazio i Damir Đurin te čovjek iz susjedstva koji im je pomogao pokazujući plovne putove. Brza je reakcija bila ključna.

- Voda je jako brzo rasla, da smo zakasnili sat vremena ili samo pola sata, bojim se da bi bilo prekasno - procjenjuje hrabri Jasminko.

Kao policajac već 17 godina svakodnevno vlastiti život izlaže riziku.

- Svjesni ste da vam se nešto može dogoditi, ali bitno je samo to da date sve od sebe i da pomognete - iznio je svoju \"poslovnu filozofiju\".

U cestički kraj voda ga u posljednje vrijeme često odnosi. Za prošlogodišnjih poplava u Lovrečan Otoku sa svojim je timom iz poplavljene kuće spasio baku Mariju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije