Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.03.2015. u 14:00

Andrija Jarak je jedini napravio intervju s Bandićevim odvjetnikom Marijanom Hanžekovićem

Ponovno pritvaranje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u remetinečki pritvor definitivno je bila vijest večeri. No, sve televizije nisu bile dorasle visini toga zadatka. Prednjačio je HTV u svom udarnom, tj. produženom Dnevniku, koji je najtraljavije tretirao tu top-­temu. Ponajprije stoga što je cijelu večer bilo gotovo nemoguće odgonetnuti je li na snazi ona jučerašnja odluka zagrebačkog Županijskog suda, kojom se Milanu Bandiću vraćaju gradonačelničke ovlasti.

HTV-­ova reporterka Kristina Bojić ustvrdila je tako kako je Bandić sada gradonačelnik iz Remetinca, dok je zamjenica ravnatelja USKOK­-a Ksenija Krizman rekla kako ta odluka, zbog jučerašnjeg pritvaranja, više nije na snazi?! S druge strane, dok se RTL­-ova Nataša Božić potrudila nabrojiti sve Bandićeve "grijehe", koji su mogli "isprovocirati" njegovo pritvaranje jer se ponašao kao nekad dok je bio na vlasti (čestitanje 8. ožujka, kuhanje graha, odlaske u crkvu, plac i na Sljeme, humanitarni rad... tj. sve što ga je vratilo u javnosti), na HTV-­u ni toga se nisu sjetili.

Najbolja je bila NovaTV. Točnije, legendarni Andrija Jarak, koji ne samo što se javio ispred Remetinca u skladu s onom "dabogda ti Jarak ispred kuće izvještavao", već je jedini (!) napravio intervju s Bandićevim odvjetnikom Marijanom Hanžekovićem, koji jučer nikome, ama baš nikome, nije htio dati nikakvu izjavu. Bravo, Andrija! Osobito što se od Hanžekovića doznalo da je PNUSKOK radio pritisak na svjedoke, dolazio im doma i provjeravao kontaktiraju li s Bandićem te im "prijetio", kako je rekao Hanžeković, koji vjeruje da će upaliti žalba na sudsku odluku jer će u protivnom ostati bez 15 milijuna kuna, kojima je jamčio Bandićev boravak na slobodi.

PLUS

Reportaža o učenicima iz Slavonskog Broda koji se za 20 kuna, umjesto busom, voze taksijem u školu (četvorica, svaki po pet kuna), sjajno je karikirala našu stvarnost.

MINUS

Da osim policajaca i liječnici mogu biti posve netelevizični svojim meta­jezikom, potvrdilo se u prilogu o osječkim komarcima, u kojima je infektologinja bila posve nerazumljiva.

>> Bandića sud vratio na dužnost gradonačelnika, a onda u pritvor

>> Hanžeković o Bandiću: Odluka suda je za njega bila šok

Komentara 2

Avatar airbizz
airbizz
21:54 11.03.2015.

hanžeković nije moralna vertikala,tako da intervju s njim nije nekakvo dostignuće.nadam se da andrija jarak neće dobiti nekakvu novinarsku nagradu za ovaj pothvat.inače,vlasnik nove tv(time warner) je vlasnik i marijana hanžekovića.

AR
arjavas
15:59 11.03.2015.

Cijeli h 20 minuta dnevnika NOVE TV je ustvari bio "plačeni oglas " bandičevih odvjetnika , a naročito interviju sa Hanžekovićem . A i ovaj članak "vuće na tu stranu " Veli novinar da smo od Hanžekovića doznali da s da s je policija vršila pritisak na svjedoke. Gospon Pavičić , a kaj se drugo moglo očekivati od Bandićeva advokata i čovjeka kojem " visi " 15 milijuna kuna ? Izgleda da je odlazak Ive Gačić dovukao neke druge struje u NOVU TV .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije