Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi problemi

Japanski samuraji evakuirani iz nuklearke zbog rasta radijacije

fukushima
Reuters/PIXSELL
27.03.2011.
u 09:48

Nuklearna agencija pri UN-u upozorava, pak, kako bi kriza mogla potrajati mjesecima.

Radijacija u vodi oko rektora 2 NE Fukushima dosegla je čak 10 milijuna veće zračenje nego li je normalno stoga su radnici koji su danima ustrajno i hrabro hladili reaktore evakuirani, objavili su dužnosnici.

U subotu je, prenosi BBC, zabilježeno kako je i radijacija izmjerena u moru nedaleko potresom pogođene nuklearke 1850 puta viša od "normale". Pretpostavlja se kako se radijacija širi iz jednog od reaktora, no još nisu uspjeli uvrditi odakle "curi". Posao onemogućavaju visoke razine radijacije.

Nuklearna agencija pri UN-u upozorava, pak, kako bi kriza mogla potrajati mjesecima. 

S jedne strane Tepco, tvrtka koja je vodila sav posao u Fukushimi, kritizira vlasti zbog manjka trasparentnosti i sporom izvještavanju o mjerenjima,  a s druge strane, japanska nuklearna agencija optužuje Tepco kako su učinili niz propusta, uključujući i loš odabir odjeće za radnike.

Ključne riječi

Komentara 18

LA
las35vegas
10:20 27.03.2011.

da da ali u reaktoru a ne izvan njega, opasno je sve po svud, culi smo u ovih par dana sve crvene mamlaze ili komuniste iz europskih drzava izuzev francuske-ZATVORIT SVE ATOMSKE-ili kako je rekao vodeci svabski profesor: od dva gora rjesenja nemozete izabrat trece-jos gore ili elektrane na ugljen, solarene i na vjetar elektrane su dobre ali samo onda kad ima sunca i vjetra, po noci ne znace nista, a o cijeni bolje i ne govorit-ko to moze platit danas

OB
-obrisani-
10:24 27.03.2011.

27.03.2011. u 10:20h las35vegas je napisao/la: da da ali u reaktoru a ne izvan njega, opasno je sve po svud, culi smo u ovih par dana sve crvene mamlaze ili komuniste iz europskih drzava izuzev francuske-ZATVORIT SVE ATOMSKE ---------------- Griješišš tu. Puno naroda svih \"boja\" se zabrinulo. A kako žele, sami će plaćati skuplju struju. Sve po volji i željama naroda.

OB
-obrisani-
10:22 27.03.2011.

Problematično je da TEPCO čitavo vrijeme javlja da je stanje bolje i bolje (makar i u malim nijansama). Ali njihovi potezi iz dana u dan ih puno demantiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije