Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASOVNO KRALI

Japanska prodavaonica 'urocima' zaštitila toalet papir

Masovna kupovina namirnica zbog koronavirusa
Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL
12.03.2020.
u 09:40

“Japanci su dosta praznovjerni. One koji su pomišljali na krađu htjela sam šokirati mišlju da će na njih biti bačena kletva” - rekla je vlasnica trgovine.

Suočena s neprekidnim krađama toalet papira, vlasnica japanske prodavaonice dosjetila se jadu - postavila je natpise s 'urocima'. 

Suočeni sa širenjem koronavirusa panični Japanci počeli su stvarati zalihe predmeta poput toalet papira, konzervirane hrane i dezinfekcijskih sredstava. Oni koji se nisu uspjeli domoći rola papira pribjegli su drugome - počeli su ih krasti iz javnih WC-a. 

Mink Itachibe, vlasnica prodavaonice u prefekturi Niigati, uočila je da joj iz WC-a ljudi dnevno ukradu tri do pet rola papira.

Stoga je izradila crteže očiju i drugih 'urokljivih' znakova te ih objesila ispred rola papira.

"To sam napravila kao šalu, no čini se da je djelovalo”, kazala je za CNN.

“Japanci su dosta praznovjerni. One koji su pomišljali na krađu htjela sam šokirati mišlju da će na njih biti bačena kletva”.

Itachibe kaže da od postavljanja crteža role papira više ne nestaju iz WC-a u prodavaonici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije