Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Japanci zakonom zabranili pretilost

Mjerenje obujma struka obvezno je za osobe između 40 i 74 godine, a propisano je kako je maksimalni obujam struka za žene 90 cm, a za muškarce 85 cm.
17. studenoga 2009. u 13:49 5 komentara 96 prikaza
dijeta
Foto: arhiva vl

Zabrinuti zbog ekonomskih i socijalnih troškova koje izaziva pretilost, Japanci su debljinu zabranili zakonom.

Zakonom je utvrđen maksimalni opseg struka za osobe iznad 40 godina. Za žene je to 90 centimetara, a za muškarce 85 centimetara.

Zakon je donesen prije dva mjeseca, a prema njemu poduzeća i lokalna uprava moraju uključiti mjerenje struka svojih zaposlenika u godišnji sistematski pregled. Mjerenje je obvezatno za zaposlenike u dobi između 40 i 74 godine, pa će tako ove godine biti izmjeren opseg struka više od 56 milijuna građana ili 44 posto populacije.

Prekršitelji zakona morat će promijeniti svoje prehrambene navike, a ako i nakon šest mjeseci od mjerenja i zdrave prehrane ostanu iznad dopuštene granice, dobit će posebne upute kako se hraniti.

Ako kompanije ne smanje postotak pretilih zaposlenika za 10 posto do 2012. i za 25 posto do 2015., morat će uplaćivati više novca u zdravstvene i mirovinske fondove.

 

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • bili-tartuf:

    ..za Djapicá,..necémo danas...

  • kajinx:

    Šta Šesku fali?

  • xychhr200:

    17.11.2009. u 15:43h kajinx je napisao/la: Šta Šeksu fali? ----------------------- Ništa mu ne fali... ima previše (ne samo kila)... kao i ostala pljačkaška bratija iz HDZ-a.