Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAPANCI NAPRAVILI CRKVU, ALI OVOLIKU

Japanci napravili repliku engleske crkve

Osaka
Foto: SWNS
1/2
30.10.2009.
u 18:23

Vjerna replika engleske seoske crkvice, u omjeru 3:4, podignuta je između 20. i 21. kata jednog nebodera u Osaki, drugom najvećem japanskom gradu.

Crkva Svih svetih iz Brockhamptona u Heresfordshireu našla se između dvadesetog i dvadeset prvog kata jedne poslovne zgrade u japanskoj Osaki. Pa, ne baš sama crkvica, koja se nalazi na popisu zaštićene nacionalne baštine i jedna je od rijetkih još sačuvanih crkava slamnatog krova, nego replika tričetvrtinske veličine, ali apsolutno točna, sa svakom vjerno reproduciranom  izbočinom kamenog zida.

Naime, u Japanu je vrlo moderno vjenčavati se u starim engleskim crkvama, a sad i oni koji nemaju novca niti vremena za put do Engleske mogu brak sklopiti u engleskoj crkvici u Osaki.

Japanci su crkvicu uočili vozeći se Heresforshireom. Jesu li bili na poslovnom putu ili su jednostavno zalutali, nije baš jasno, ali su se u zgradu zaljubili i zamolili velečasnog Willa Pridiea za dopuštenje da je kopiraju. Ni velečasni niti župni odbor nisu imali ništa protiv, te je crkvica pažljivo izmjerena laserima i ista takva, samo za četvrtinu manja, sagrađena je u Osaki.

Japanski mladenci mogu u neboderu u Osaki dobiti cjelovitu uslugu: na istom katu s crkvicom su i fotografski studiji za snimanje svečanosti i restorani u kojima se može pirovati, a na aktu iznad je hotel s, naravno, apartmanima za mladence.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije