Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni dogovor
Povratak na članak

Janša: Veselimo se prijateljskoj Hrvatskoj u EU!

Hrvatska je pristala da se to pitanje rješava u sklopu sukcesije, a Slovenija je odustala od ultimativnog zahtjeva da Hrvatska vlada od sudskih postupaka odustane, odnosno da se povuku sudske tužbe

Komentari 110

OB
-obrisani-
12:43 11.03.2013.

OVO JE ISTINA: Bez obzira na ovaj potpis i bez obzira hoce li Slovenija ratificirati ili ne ugovor kao i ostale zemlje,Hrvatska je od 1.7. punopravna clanica EU pod uvjetom ako je onih 10 tocaka ispunjeno.U EU se postuju potpisi i zakoni kao i data rijec. Na potpisu pristupnog ugovora sve je zavrseno i to je bio ulazak u EU.A nikakva Ljublj.banka

VL
KO
korisnicc
19:54 11.03.2013.

Kaže Milanović "neće više biti granica" E pa Milanoviću, preveliku je Hrvatska žrtvu podnijela da bi GRANICE NASTALE. I sasvim sigurno ju nećeš ni ti ni nekakva EU brisati!

VL
PE
peugeot
23:40 11.03.2013.

Sad se Slovenci a nakon silnih ucjene i zastrasivanja kao, eto, vesele prijateljskoj Hrvatskoj u EU !? Koji su to hipokriti bez premca ! Moze Ljubljanska banka uci kad god hoce u Hrvatsku ali sto posto je sigurno da nitko ziv nece u njoj stedjeti nakon pljacke te banke hrvatskih i BiH stedisa stare devizne stednje.

VL
OB
-obrisani-
09:44 11.03.2013.

I još, saznajemo da je NLB-LHB obećala Ye Ban Ki My Moon-u novi kredit sa 1% kamata, odmah čim se podmagarči na sporazumu.

VL
DU
Deleted user
08:56 11.03.2013.

Ozbiljno mislim da je Premijer u sukobu interesa.

VL
JH
jhangula
07:41 11.03.2013.

Ja cekam sindikate da pokazu zube.

VL
PO
portugisac
07:42 11.03.2013.

Jel to onaj memorandum kojega je Kosorica sa Pahorom već potpisala a Pusička ponovno aktivirala kako bi i kukurikavci imali neke zasluge. Ovo što Janša potpiše ionako nema značaja jer on je već smijenjen.

VL
MA
matador007
07:49 11.03.2013.

Pirove li pobjede!

VL
ST
stefj
08:22 11.03.2013.

Očekivano. Slovenija je i ovdje dobila što je željela, još jedna ucjena joj se isplatila. Toliko o toj EU i pravednosti. Naravno da i tamo vrijedi pravilo jačeg... A Hrvatska diplomacija? Uh... Ne znam što je Pusićki ili ovoj vladii trebalo ponovno otvaranje ovog pitanja, na kraju je ispalo sve isto kao što je Kosorica dogovorila, uz dodatak zamrzavanja postupaka pred Hrvatskih sudovima, znači lošije. Zar su se zaželjeli neke zasluge ili su ih toliko žuljali domaći problemi da su trebali fokus prebaciti malo i na međunarodne?

VL
OB
-obrisani-
08:28 11.03.2013.

Ovo je predivan primjer što u politici znači pozicija jačeg. Prodali su nam potpis za parsto miliončeka € i pritom dobili još malo na svojoj umišljenosti. Može Pusička pričat koliko hoće kako je ovo super odrađeno, ali vidimo mi da je SLO dobila sve što je tražila, da ne kažem htjela.

VL
KR
krka
08:30 11.03.2013.

Uopće mi nije jasno zakaj su se pojedinci okomili na Janeze? Meni je normalno da vlast štiti svoju državu i građane, i to nam Slovenci stalno pokazuju! Svaka im čast! Nemaju glupu, nesposobnu i izdajničku vlast kao Hrvatska koja poklanja, popušta, daje ...drugima, sve da se ulizuje, a na štetu vlastitih građana. Lopina Sanader (mada je gad, moram ga spomenuti u pozitivi), nije mogao s njima na kraj i to je i bio jedan od razloga njegova odlaska.Taj novac je po meni trajno izgubljen. Još će se možda neka nova vlada krviti sa njima, ali šansi da se lova dobije, poslije ovoga sporazuma su ravne nuli!

VL
DU
Deleted user
08:56 11.03.2013.

I sada kreću medijske fanfare, slavit pobjedničku diplomaciju RH - baš kao u slučaju arb. sporazuma gdje se po svim medijima razvlačila srebrnokosa macherica koja je uspjela razbit deblokadu, a što njenih prethodnicima nije nikako polazilo za rukom. A kad se objelodani razgraničenje, onda dotična diva neće htjet ni čuti da je ona u tome sudjelovala, dapače - oblikovala po željama suprotne strane kojima se izašlo ususret na svakom koraku, a nauštrb hrv. interesa. Tako je i ovdje proigran iznos koji vrijedi najmanje 1 četverotračni most Komarna Pelješac jer je RH de facto podmirila 2/3 duga Ljubljanske banke u Hrvatskoj, adresirajući ga u izmaglicu sukcesije SFRJ - razmotrite to u svjetlu nalaza ak. Degana koji je uime Vlade pok. Račana, kao ekspert za sukcesiju SFRJ, ustanovio da je kredita plasiranih u SRH bilo tik ispod 20 % prikupljenih ušteda. Idemo, pljesak za Milanovića i Pusić. Da njih nije bilo...

VL
PA
pacijent
08:58 11.03.2013.

jos jedan cisti poraz ove vlade

VL
MI
mirluk
09:00 11.03.2013.

Ovo je bila tema da se Milanovic ukljuci prije 6 mjeseci i lobira te odbije nove Slovenske ucjene. Sad kad se u vremenskoj stisci moze na miru vratiti dugove i otplatiti kredite sto mu je obitelj dobila prije par godina, sve na racun Hrvatskog proracuna.

VL
Avatar Cat
Cat
09:01 11.03.2013.

Smiluj nam se Bože, za sitne novce prodaju ovaj narod, ovu zemlju. Mislim da je vrijene za radikalne promjene i to hitno ni HDZ ni SDP, da su i jedni i drugi, potrošili vremena za gospodarski rast, kao za ulazak u EU bilo bi nam puno bolje ovako opet sitni interesi.

VL
MI
mirluk
09:02 11.03.2013.

Stratesko ulaganje je potkupit buduceg premiera sa par miliona Eura a on to vraca kad dodje na vlast sa nekoliko stotina miliona. Bravo Slovenci. Nama ostaje da trazimo da ga sude isto kao i Sanadera za Inu iako od toga nema velike koristi.

VL
DU
Deleted user
09:05 11.03.2013.

Ne, ne mogu se tuzbe ponovo pokrenuti. ZAsto? Zato jer i sada kad smo imali naklonost EU-a nismo nista napravili. Omrzavanje tuzbi bi bilo neodgovorno ponasanje drzave sto niti jedna zemlja EU-a nece pozitivno gledati jer se dogovori postuju .Paa tako i ovaj. Dakle, odmrzavanje tuzbi nece biti opcija nikad jer bi bili osudjeni od svih. To je jasno svima pa i SLoveniji zato je i pristala na ovaj oblik za mazanje ociju Hrvatske javnosti. A imovina privatnih osoba nije dio sukcesijske mase pa je jasno na sto je Hrvatska pristala. I Vecernji se izgleda priklonio placenom novinarstvu jer drugacije ne mogu razumjeti clanke po svim novinama. Omerta - zakon sutnje. Ovo nije novinarstvo- ovo je tragedija Hrvatskog novinarstva ne samo Vecernji vec sve novine.

VL
IV
Ivekivek
09:06 11.03.2013.

Za ovakav sporazum nisu uopće morali pregovarati. Mogli su lijepo slovencima reći da u ugovoru napišto što im odgovara i da ćemi mi sve apsolutno sve potpisati.

VL
PO
portugisac
09:06 11.03.2013.

Naši političari ne trebaju više niti da skidaju gaće jer spadaju same.

VL
Avatar Matija22
Matija22
12:05 11.03.2013.

Milanović je kazao da mu je žao što Ljubljanska banka ne posluje u Hrvatskoj jer je to bila banka od povjerenja. ------------------ kome ti pričaš budalaštine od povjerenja haahahaha ,a nedaju lovu

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.