Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janko Popović Volarić:

'Moj ljubavni status je nepoznanica - i meni samom'

Janko Popović Volarić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
15.03.2014.
u 19:00

Uhvatiti Janka Popovića Volarića ovih dana za razgovor spada u kategoriju svjetskih čuda...

Uhvatiti Janka Popovića Volarića ovih dana za razgovor spada u kategoriju svjetskih čuda. Nedavno je imao premijeru lutkarske predstave “Eko Eko”, trenutno snima i novi projekt, ali zasad ne želi otkriti o čemu je riječ, a uza sve to punom parom radi i na promociji filma “Vis-à-Vis” redatelja Nevija Marasovića.

Zanesen glumom

– Kritike za film stvarno su dobre, a posebno nam je značajna kritika glavnog urednika Cineuropea, jednog od najuglednijih portala za film u Europi, koji je “Vis-à-Vis” smjestio na četvrto mjesto najboljih europskih filmova prošle godine, zadovoljno priča Janko koji u filmu igra glavnog junaka, glumca iz sapunica koji prolazi teške privatne trenutke izazvane krahom braka. U trenutku snimanja filma Janko je bio baš to - popularni glumac iz sapunica koji se nakon tri godine braka razveo od Jelene Veljače.

– Lik redatelja u filmu ima sličnosti s Nevijom Marasovićem, kao i lik glumca sa mnom. Nevio doista režira reklame i njegov otac ima kuću na Visu, a ja jesam glumac iz sapunica i rastao sam se, ali to su samo neki autobiografski elementi koje smo iskoristili kako bismo stvorili te likove i što bolje ispričali priču, odnosno napravili što bolji film – priča 34-godišnji Janko pa dodaje da nije osjećao nelagodu što praktički glumi samog sebe. Glumu je upisao s 24 godine, a prije toga je radio kao grafičar u jednim novinama. Kako je tijekom studija cijelo vrijeme i radio, dugo je imao status studenta. Ipak, to nikako ne znači da nije istinski zaljubljenik u ono što radi. – S obzirom na to da radim od osamnaeste godine, nisam si baš mogao priuštiti miran studij, već sam nakon druge godine studija glume upisao pauzu. Za to sam vrijeme glumio u desetak predstava, filmu i šest sapunica. Obožavam svoju profesiju i ponekad sam nesposoban za normalan život koliko joj se, kada radim, znam posvetiti – priča Janko. Za razliku od mnogih javnih osoba, on svoj privatni život nikada nije držao pod staklenim zvonom. Nerijetko je pričao o ranom roditeljstvu, teškom djetinjstvu i razvodu. Ipak, sve je to radio s određenim ciljem. – Kada sam govorio o ranom roditeljstvu, imao sam na umu nekoga tko to možda upravo sada prolazi i mislio sam da bi moje iskustvo moglo pomoći. Okolina se tada nije nimalo lijepo odnosila prema meni kao mladom ocu i nije mi davala potporu. Da se barem nije uplitala u tu neobičnu situaciju, a ovako sam doživljavao uglavnom neugodnosti – kaže Janko koji ima 16-godišnjeg sina Davida. Dobio ga je dok je još bio u srednjoj školi, a sada, kada je njegov sin došao u te godine, kaže kako muku muči s pubertetom.

Bijeg od medvjeda

– Trenutno me David ne doživljava. Sada je u fazi bunta i zamijenili smo uloge. Ja se trudim biti zanimljiv njemu, a on je uglavnom zaokupljen samim sobom, svojim društvima i trenutnom fazom odrastanja. Pubertet je teška bitka koju vodi. Nisam pretjerano strog, ali nisam ni samo cool tatica koji svako ponašanje odobrava. Pokušavam biti pošten prema njemu i pomoći mu da bude OK prema sebi i drugima – priča glumac. O svom nasljedniku voli pričati, a ni David se ne ljuti kada ga tata javno pohvali. – Kritičniji je prema nekim projektima koje sam radio nego prema izjavama koje dajem. Mislim da je stvarno super tip i da mu je drago kada pročita nešto lijepo o sebi i zna da sam ponosan na njega – iskreno će Janko. S obzirom na to da stalno nešto snima, glumac kaže da su njegov najveći luksuz izlazak do zore, slobodna nedjelja poslijepodne ili dan proveden s prijateljima bez panike i stresa. Kada mu se raspored posloži, voli provesti vikend na putovanju. I to u nepoznato.

– Prošlo ljeto sam s Nevijom bez ikakvih priprema išao biciklom od Zagreba do Visa. Već nakon prvih nekoliko sati vožnje potpuno sam se isključio od svih napetosti i u takvoj se situaciji brzo vratiš onoj iskonskoj povezanosti s prirodom. Kada okrećeš pedale prema vrhu Velebita, ne pada ti na pamet mobitel i pisanje poruka, nego samo sanjaš iza sljedećeg zavoja nizbrdicu ili pak da u Gorskom kotaru ne naletiš na medvjeda. Sav ovaj gradski život postane jako smiješan. Vrlo brzo uvidiš što je zapravo u životu bitno, a to su ipak one osnovne stvari koje često zanemarujemo – priča Janko koji se redovito nalazi na listama najseksi Hrvata. Što su mu te liste donijele?

– Ništa osim kratkotrajnog lažnog pumpanja ega. Kad takvo nešto pročitaš, u prvi čas sve to godi, ali zapravo su kriteriji po kojima se biraju ti tipovi i za one koji biraju i za one koji su izabrani jako površni i služe samo za zabavu – kaže Janko. Nakon rastave od Jelene Veljače njegovo ime u romantičnom smislu povezivalo se s Ninom Badrić, ali oboje su vezu negirali. Na pitanje kakav je njegov ljubavni status sada, Janko kroz smijeh kaže: – To je nepoznanica. Moram priznati - i meni samom!

Komentara 2

Avatar Svećenik
Svećenik
21:55 15.03.2014.

ostavio ga zaručnik

Avatar bosanac1951
bosanac1951
19:39 15.03.2014.

Da novinari i ja mislim da je "to svjetsko čudo": Moš si mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije