Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jandroković: Vodit ćemo računa da mirovine budu što bolje

Na pitanje kada bi onda reforma bila spremna, Jandroković je istaknuo da bi bila spremna najvjerojatnije na jesen
03. srpnja 2018. u 15:58 8 komentara 255 prikaza
Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) poručio je u ponedjeljak kako će s koalicijskim partnerima u normalnoj koalicijskoj atmosferi, u atmosferi suradnje i tolerancije i dogovaranja postići dogovor koji će biti koristan za umirovljenike.

Andrej Plenković Sastanak s partnerima Plenković predstavlja mirovinsku reformu koalicijskim partnerima

"Pa nećemo se mi danas 'slamati' nego ćemo u normalnoj koalicijskoj atmosferi, u atmosferi suradnje i tolerancije i dogovaranja postići dogovor koji će biti koristan za naše umirovljenike, vodit ćemo računa o održivosti sustava, o tome da mirovine budu što je moguće bolje, da se izjednače prava svih osiguranika. I vjerujem da ćemo u tome imati potporu koalicijskih partnera i da ćemo ostvariti suglasje", poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ)  na pitanje novinara hoće li koalicijske partnere uspjeti "slomiti".

Na pitanje kada bi onda reforma bila spremna, Jandroković je istaknuo da bi bila spremna najvjerojatnije na jesen.

Umirovljenici REFORME Matica i Sindikat umirovljenika podržavaju prijedlog mirovinske reforme

"Koliko imam informacije iz Vlade priprema se sve kako bismo na jesen onda donijeli sve potrebne zakone", naglasio je Jandroković uoči sastanka s koalicijskim partnerima u zgradi Vlade. 

Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Milorad Batinić je na pitanje što očekuje, hoće li se uspjeti danas približiti u stavovima, rekao kako je prije svega to prijedlog ministra. 

Izbacivanje Ivana Pernara iz sabornice TRAŽIO STANKU Nije prestajao govoriti: Pernara ponovno izbacili iz sabornice

"Ovo je prijedlog ministra. Kada se kompletan dokument dovrši koji će ići u javnu raspravu, to će biti otvoreno i za jednu širu raspravu", poručio je Batinić. 

Na pitanje što mu je najspornije u ovome što je dosad čuo, Batinić je rekao da je teško govoriti o onome što je sporno, što nije. "Kad se cjeloviti dokument predoči, tada ćemo razgovarati", istaknuo je. 

Izlaganje ministra Pavića na konferenciji Budućnost mirovinskog i poreznog sustava MATE MIJIĆ Mirovinski je sustav mrtav, samo vam to nisu službeno objavili

Na tvrdnju novinara kako je već u startu rekao da treba jačati drugi mirovinski stup, Batinić je istaknuo kako stoje na tome da drugi mirovinski stup treba jačati. "I budućnost svih budućih, znači mladih koji su tek počeli raditi ili će početi raditi, po nama je u drugom mirovinskom stupu", poručio je.   

Upitan o dodatku od 27 posto koji neće primati oni koji ostanu u drugom mirovinskom stupu, Batinić je rekao: "Znači, ne možete izgubiti nešto što niste ni imali. Drugi mirovinski stup ni do sada nije imao stimulativni dio. O tome, ali i o svemu šire, kada dobijemo konkretne prijedloge".

Na tvrdnju da će prava ipak bitno smanjiti bez obzira na to što nisu bila zajamčena, Batinić je kazao: "Ne, to nisam uspio iščitati iz ovog zakona".

I umirovljenici bježe iz Hrvatske: 'Idem u Italiju njegovati starce...'

Gordan Jandroković
1 / 14
SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Deleted user:

    obecanja hdz vrhuške su ludom radovanje...obicno jedno misle ako misle....drugo govore....a trece rade za stvarno...ali za svoje osobne interese...

  • Vl jedi govna:

    Ovaj nije sposoban zapamtiti abecedu, kakav nesposobnjaković. Kao i ova vlada, nule nad nulama, najgora vlada ikad