Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽAO STAV VLADE

Jandroković: Sigurno će doći do trećeg javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda

Split: Gordan Jandroković dao podršku kandidatima HDZ-a na lokalnim izborima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
13.05.2021.
u 11:21

Kaže kako neće trpjeti da ga itko vrijeđa bez ikakvog razloga i potrebe

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je, nakon oštre kritike u srijedu u Šibeniku, ponovio stav HDZ-a te kazao kako će zasigurno doći do trećeg javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda. 

- Ne bih rekao da ulazimo u krizu, imamo mi još vremena da se izabere predsjednik suda, bit će sasvim sigurno treći javni poziv. Međutim, ne ovisi o nama kad će doći do civiliziranog razgovora jer nismo mi ti koji forsiramo taj govor uvreda, govor koji ide za difamacijom. Upravo ovo priopćenje Vlade jest argumentirana rasprava, kazao je Jandroković u Splitu.

Podržao je priopćenje vlade u kojem su istaknuti sporni dijelovi programa prof. Zlate Đurđević te kazao da je ono bilo potrebno jer prof. Đurđević želi ići u smjeru jačanja utjecaja politike na izbor sudaca. 

- Apsoluno se u dijelovima programa predlaže politički odabir, pa to je više nego evidentno, kazao je. 

- Pravosuđe u bivšoj Jugoslaviji, u komunističkom sustavu, bilo je pod partijskom kontrolom i tek mali broj sudaca bio je neovisan, a većina sudaca bila je u Partiji, odgovorio je predsjednik Sabora na izjavu Zlate Đurđević da su problemi nastali devedesetih godina, a ne prije. 

Kaže kako neće trpjeti da ga itko vrijeđa bez ikakvog razloga i potrebe.

- Ako netko ne prestaje, u nekome trenutku morate vratiti na isti način da taj netko shvati da to nije u redu. Ako nasilnik misli da mu neće biti odgovoreno zbog toga što čini, grdno se vara. Nasilje, pa i verbalno, ne pridonosi razvoju hrvatskoga društva, poručio je Jandroković.

 

Jandroković o Milanoviću: Klatara po Hrvatskoj cijeli dan i lupeta čitav niz besmislenih uvreda

 

Komentara 1

UL
ulaz44
13:39 13.05.2021.

Pa tko ovo može komentirat. Ovaj toliko laže da je sam sebe uvjerio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije