Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNI TAJNIK HDZ-A

Jandroković: SDP nema čovjeka koji bi mogao parirati Andreju Plenkoviću

Gordan Jandroković - Na štednji sad ima 112 tisuća eura i 745 tisuća kuna, dok je 2018. imao 32 tisuće eura. Dio ušteđevine namaknuo je, zapisao je u imovinskoj kartici, i prodajom imovine
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
19.05.2020.
u 23:35

Upitan o vladi nacionalnog spasa u slučaju drugog vala koronavirusa rekao je kako za sada ne vidi potrebu za takvom vladom.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković odbacio je u utorak ideju o velikoj koaliciji poručivši kako "to nije opcija koja ih zanima", a ustvrdio je i da SDP nema čovjeka koji bi mogao parirati Andreju Plenkoviću

"Nisu to opcije koje nas zanimaju. Smatramo da ćemo ostvariti relativnu pobjedu i pronaći partnere za formiranje Vlade i izbjeći povezivanje s SDP-om", rekao je Jandroković u emisiji "1 na 1" HTV-a.

Od Zorana Milanovića, kaže, očekuje da bude predsjednik svih građana RH, a osvrnuo se i na njegovu ulogu u predizbornoj kampanji.

"Na određeni način on bira stranu te na diskretan način pokušava pomoći SDP-u. SDP nema čovjeka koji može parirati Andreju Plenkoviću. SDP po meni ima čovjeka (Davor Bernardić) koji nije dorastao kao niti čovjek niti kao političar da se s time nosi", kazao je Jandroković.

Dodao je kako da bi netko bio premijer mora imati više od običnih političkih svojstava, "nešto što vas čini snažnim i odgovornim čovjekom, a ljudskost je također bitna da biste se mogli nosili s velikim izazovima i upravljati državom".

Upitan o vladi nacionalnog spasa u slučaju drugog vala koronavirusa rekao je kako za sada ne vidi potrebu za takvom vladom.

"Prvo treba vidjeti rezultate, za sada ne vidim potrebu za vladom nacionalnog jedinstva. Koji bi nama bili partneri u toj velikoj koaliciji? Ovi jučer ili danas, koji su pokazali s koliko se neodgovornosti odnose prema ozbiljnim pitanjima. Ja ih tamo zaista ne vidim", ustvrdio je Jandroković.

Mišljenja je i kako je oporbu, koja je posljednjih mjeseci žestoko zagovarala izbore, sada strah jer su premijer Plenković, HDZ i Vlada odlično odradili posao u koronakrizi te je stoga oporba "na ružan i neprimjeren način" krenula s difamacijama članova Stožera.

Komentara 11

DE
Debos
10:11 20.05.2020.

U dilemi Plenković - Bernardić zapravo nema dileme. Bernardića ništa ne može učiniti dovoljno ozbiljnim i sposobnim za voditi državu

DD
duda.dudica
10:11 20.05.2020.

Plenković je najjača karika ne samo u HDZu nego na hrvatskoj političkoj sceni. Nema nijednog kvalitetnog protivnika koji bi protiv njega imao šanse i to su činjenice. Bernardić je nesposoban vodit SDP, a kamoli državu, a o Škori i sličnima neću ni pričati. "Novi pokreti" umjesto da dovedu neka nova, svježa lica, skupljaju odbačene političare i sami sebi kopaju jamu. Plenki, iduće 4 godine očito su tvoje!

BO
bolonjez
10:13 20.05.2020.

HDZu su odlično došli ovi unutarstranački izbori gdje se Plenković napokon uspio riješiti tereta i onih koji su bacali ljagu na HDZ. Čini mi se ovo kao jedan novi početak za njega i ljude koji znaju dobro raditi svoj posao i koji imaju podršku većine građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije