Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Kanadi

Jandroković s predsjednikom kanadskog Senata: Potvrđeni partnerski odnosi s Kanadom

Gordan Jandroković
Davor Puklavec/PIXSELL
18.10.2017.
u 08:19

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Senata Kanade Georgeom J. Fureyjem s kojim je potvrdio visoku razinu odnosa Hrvatske i Kanade

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji boravi u službenom posjetu Kanadi sastao se s predsjednikom Senata Kanade Georgeom J. Fureyjem s kojim je potvrdio visoku razinu odnosa Hrvatske i Kanade, priopćeno je iz Sabora.

Na sastanku je potvrđena visoka razina bilateralnih, partnerskih i prijateljskih​ odnosa Hrvatske i Kanade te je istaknuta spremnost obiju strana za jačanjem gospodarske suradnje, kaže se u priopćenju.

Furey i Jandroković složili su se kako obje države važnom poveznicom za jačanje gospodarskih odnosa smatraju brojno hrvatsko iseljeništvo koje živi u Kanadi.

Važnost produbljivanja  hrvatsko - kanadske  gospodarske suradnje posebice je naglašena u svjetlu primjene sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma između Kanade i EU-a, CETA-e, koju je Hrvatski sabor ratificirao u lipnju ove godine te je za očekivati, naglašava se, kako će to pozitivno utjecati na razinu bilateralne robne razmjene između Kanade i Hrvatske.

Na sastanku je bilo riječi i o globalnim pitanjima suradnje na području sigurnosne i obrambene politike te globalne trgovine, dodaje se.

Komentara 1

CA
campa
17:00 18.10.2017.

Pitam se hoće li konačno uspjeti prodati izvore pitke vode za koje se je zalagao kao ministar vanjskih poslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije