Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSLAN STEFANČUK

Jandroković razgovarao s predsjednikom ukrajinske Rade, obećao daljnju potporu

Foto: DPA/PIXSELL
1/4
15.12.2022.
u 16:26

Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme inauguriran u Zagrebu 25. listopada dodatno je potvrdio snažnu parlamentarnu dimenziju hrvatske potpore Ukrajini

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković telefonski je razgovarao s predsjednikom Vrhovne Rade Ukrajine Ruslanom Stefančukom. Predsjednik Vrhovne Rade Ukrajine Stefančuk u telefonskom je razgovoru predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića izvijestio o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Ukrajini. Prenio je kako ruske snage nastavljaju s raketiranjem, nastojeći trajno onesposobiti kritičnu ukrajinsku infrastrukturu. No, to neće pokolebati otpor agresoru, istaknuo je Stefančuk.

Zaželjevši prijateljskom ukrajinskom narodu ustrajnost u aktualnim iznimno teškim trenucima, predsjednik Jandroković ustvrdio je kako će Hrvatska nastaviti pružati snažnu potporu Ukrajini u njenom pravednom obrambenom ratu. Podsjetio je i na Deklaraciju kojom je Hrvatski sabor 25. veljače 2022. godine, među prvim parlamentima u svijetu, osudio ničim izazvanu rusku agresiju na Ukrajinu i dao punu potporu teritorijalnoj cjelovitosti, suverenitetu i neovisnosti Ukrajine u njezinim međunarodno priznatim granicama. Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme inauguriran u Zagrebu 25. listopada dodatno je potvrdio snažnu parlamentarnu dimenziju hrvatske potpore Ukrajini.

Predsjednik Jandroković izrazio je nadu da će zastupnici u Hrvatskom saboru na izvanrednoj sjednici 16. prosinca potporu Ukrajini dodatno potvrditi i glasanjem za odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u misiji Europske unije za vojnu pomoć za potporu Ukrajini (EUMAM)

Izrazivši zahvalnost na svoj dosadašnjoj hrvatskoj političkoj potpori i vrlo konkretnoj pomoći, predsjednik Vrhovne Rade prenio je očekivanja ukrajinskih institucija i naroda za njenim nastavkom, priopćili su iz Ureda predsjednika Sabora.

VIDEO: Kada je suhi kašalj simptom COVID-a, gripe ili respiratornog sincicijskog virusa? Prepoznajte razliku

Komentara 2

DU
Deleted user
23:21 15.12.2022.

Nog22, odskaci u troskoku s tri prsta :)

DU
Deleted user
16:44 15.12.2022.

"Zagrebu" bi bolje bilo baviti se, pokušati organizirati, umjesto "krimske", neku hrvatsku "Hercegovačku, Srednjebosansku i Posavinsku" (a možda i još neke; predlažem malu, Svetogersku, za početak!) platformu! Posebice u duhu novog Schengenskog "uspjeha", gdje je granica, zid (kulturološki, vjerski, politički, svjetonazorski, ekonomski što je najgore i najteže) povučen, na sramotu, a ne na čast hrvatskih političara (budala se ponosi onim čega se pametan srami) po sredini hrvatskog korpusa, etnikuma i ognjišta, ako hoćete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije