Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeni posjet Hrvatskoj

Jandroković primio glavnog tajnika OECD-a Mathiasa Cormanna

Gordan Jandroković primio glavnog tajnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Mathiasa Cormanna
Foto: Hrvatski sabor
1/3
20.04.2023.
u 09:28

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posebno je istaknuo važnost nastavka procesa proširenja OECD-a sukladno ostvarenim zaslugama pojedinih kandidatkinja

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je glavnog tajnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Mathiasa Cormanna koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj. Kako je izvijestio Ured predsjednika Hrvatskog sabora, Jandroković je istaknuo kako je članstvo u OECD-u predstojeći hrvatski strateški vanjskopolitički cilj, nakon što je Hrvatska postala članicom schengenskog prostora i europodručja. Članstvom u OECD-u Hrvatska će postati dijelom zajednice najrazvijenijih zemalja svijeta koje čine oko 80 posto svjetskog gospodarstva i opredijeljene su za kontinuirano poboljšanje ekonomske i socijalne dobrobiti svojih građana.

Predsjednik Sabora izvijestio je glavnog tajnika Cormanna o političkoj potpori pridruživanju Hrvatske OECD-u. Konferenciju o članstvu Hrvatske u OECD-u, koja se tijekom prvog službenog posjeta glavnog tajnika OECD-a održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, ocijenio je iznimno važnom prigodom da se hrvatskim građanima predstave dobrobiti i pozitivni učinci članstva u OECD-u.

Jandroković je posebno istaknuo važnost nastavka procesa proširenja OECD-a sukladno ostvarenim zaslugama pojedinih kandidatkinja. Naglasio je i predanost svih uključenih hrvatskih institucija u pristupni proces te njihovu posvećenost radu na ispunjavanju OECD-ovih preporuka, priopćeno je.

Sugovornici su se složili o značajnoj ulozi nacionalnih parlamenata tijekom pristupnoga procesa. Podsjetivši na sudjelovanje saborskog Odbora za vanjske poslove u Globalnoj parlamentarnoj mreži zemalja članica OECD-a, Jandroković je zaključno izvijestio o budućim planovima Hrvatskog sabora i osnivanju posebnog saborskog tijela koji će pratiti proces pristupanja OECD-u, zaključuje se.

VIDEO Bulj: Ovo je dno dna, Plenković, Jandroković i Pupovac su uveli diktaturu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije