Naslovnica Vijesti EU izbori

Jandroković prijavio Marasa DIP-u zbog naljepnice na laptopu

"Predsjednik Sabora Vas je prijavio DIP-u", poručio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner Marasu koji je negodovao što mu se ne dopušta držati na klupi laptop s promidžbenim sloganom, te što mu je zbog toga ranije oduzeta riječ.
11. travnja 2019. u 16:30 14 komentara 1104 prikaza
Gordan Maras i Sabina Glasovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prijavio je SDP-ovog zastupnika Gordana Marasa Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) zbog isticanja promidžbenih poruka za izbore za Europski parlament u sabornici, kazao je danas tijekom sjednice potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

Nesreća u Kuštanima: Motociklist poginuo u sudaru s kamionom Smrt na motociklu Sin mu poginuo 4 sata nakon rođenja kćeri: 'Bio sam najsretniji na svijetu, a onda...'

"Predsjednik Sabora Vas je prijavio DIP-u", poručio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner Marasu koji je negodovao što mu se ne dopušta držati na klupi laptop s promidžbenim sloganom, te što mu je zbog toga ranije oduzeta riječ.

Maras naime već duže vrijeme u sabornicu dolazi s računalom na kojem je naljepnica s njegovim sloganom za izbore za Europski parlament, no kako je počela izborna kampanja Jandroković je jutros upozorio zastupnike da ne smiju  u sabornici isticati promidžbene materijale odnosno imati povlašteni položaj u odnosu na druge sudionike, što je razljutilo Marasa.

Reiner je ponovio kako je DIP mišljenja da isticanje promidžbenih poruka i slogana u sabornici tijekom izborne promidžbe suprotno zakonu, a za čiju je povredu propisana sankcija gubitka naknade troškova izborne promidžbe.

Antonio Candreva Interov napadač Siromašna djevojčica za ručak u školi dobila krekere, gesta nogometaša odjeknula je u svijetu

Maras međutim tumači kako nije prekršio zakon, te ističe da mišljenje DIP-a nije obvezujuće, odnosno da izborno povjerenstvo mora dati odluku na koju se može žaliti Ustavnom sudu.

"Imajte si ovo dok ne dođe odluka DIP-a. Možete se omotati cijeli s plakatom 7 puta 7 i raditi što hoćete dok ne dođe odluka DIP-a, jer mi se ne da priuštiti vam da radite cirkus", poručio je Reiner SDP-ovom zastupniku.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

 • boris:

  sr.nje.

 • Stjepan2103:

  da ne radite cirkus u saboru po drugim djelima za vas ne bi ni čul...

 • Avatar kenj@c
  kenj@c:

  Marasu nebi ni pomoglo da ima jumbo plakate svakih 50 metara na cesti