Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Jandroković prijavio Marasa DIP-u zbog naljepnice na laptopu

Gordan Maras i Sabina Glasovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.04.2019.
u 16:30

"Predsjednik Sabora Vas je prijavio DIP-u", poručio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner Marasu koji je negodovao što mu se ne dopušta držati na klupi laptop s promidžbenim sloganom, te što mu je zbog toga ranije oduzeta riječ.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prijavio je SDP-ovog zastupnika Gordana Marasa Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) zbog isticanja promidžbenih poruka za izbore za Europski parlament u sabornici, kazao je danas tijekom sjednice potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

"Predsjednik Sabora Vas je prijavio DIP-u", poručio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner Marasu koji je negodovao što mu se ne dopušta držati na klupi laptop s promidžbenim sloganom, te što mu je zbog toga ranije oduzeta riječ.

Maras naime već duže vrijeme u sabornicu dolazi s računalom na kojem je naljepnica s njegovim sloganom za izbore za Europski parlament, no kako je počela izborna kampanja Jandroković je jutros upozorio zastupnike da ne smiju  u sabornici isticati promidžbene materijale odnosno imati povlašteni položaj u odnosu na druge sudionike, što je razljutilo Marasa.

Reiner je ponovio kako je DIP mišljenja da isticanje promidžbenih poruka i slogana u sabornici tijekom izborne promidžbe suprotno zakonu, a za čiju je povredu propisana sankcija gubitka naknade troškova izborne promidžbe.

Maras međutim tumači kako nije prekršio zakon, te ističe da mišljenje DIP-a nije obvezujuće, odnosno da izborno povjerenstvo mora dati odluku na koju se može žaliti Ustavnom sudu.

"Imajte si ovo dok ne dođe odluka DIP-a. Možete se omotati cijeli s plakatom 7 puta 7 i raditi što hoćete dok ne dođe odluka DIP-a, jer mi se ne da priuštiti vam da radite cirkus", poručio je Reiner SDP-ovom zastupniku.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

Komentara 14

ST
Stjepan2103
19:10 11.04.2019.

da ne radite cirkus u saboru po drugim djelima za vas ne bi ni čul...

BO
boris
17:23 11.04.2019.

sr.nje.

Avatar kenj@c
kenj@c
17:01 11.04.2019.

Marasu nebi ni pomoglo da ima jumbo plakate svakih 50 metara na cesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije