Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ina

Jandroković o ostavci predsjednika Uprave Ine: 'Očekujem da i drugi slijede njegov potez'

Zagreb: Predsjedništvo Sabora raspravljalo o dnevnom redu predstoje?e plenarne sjednice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.09.2022.
u 13:52

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, održao je Predsjedništvo prije skorog početka nove redovite sjednice. O ostavci predsjednika Uprave u Ini samo kratko kaže: ''Očekujem da i drugi slijede njegov potez''.

"Pred nama je 12. sjednica i ona će trajati od 15. rujna do 15. prosinca. Trenutno imamo 239 točaka, 91 je nova koja je došla tijekom ljetne stanke. Važno je naglasati da je 65 njih vezano uz euro. Predložio sam da što se tiče eura, provedemo objedinjenu raspravu. Plan je da ta rasprava oko eura bude drugi tjedan zasjedanja Sabora. Razgovarali smo oko rasprave oko energetske situacije, tu su se iskristalizirala dva stava - jedan stav oporbe, jedan vladajuće većine", rekao je Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika.

''Poznato je da je oporba htjela izvanrednu sjednicu zbog situacije u Ini, nisam ju sazvao, ali nisam ni mogao, jer izvanredna sjednica može biti sazvana ukoliko to zatraži predsjednik Republike, Vlada ili većina zastupnika u Saboru. Budući da sam dobio informaciju da većina zastupnika vladajućih ne smatra da je sjednica potrebna, tako da ju nisam mogao ni sazvati'', rekao je odgovarajući na pitanje zašto nije podržao sazivanje izvanredne sjednice Sabora zbog afere u Ini i energetskog stanja.  

Objasnio je kako oporba to smatra propustom, pa i dalje traži raspravu u Saboru na tu temu, ali on još nije siguran hoće li se ona održati. Naime, dogovoreno je da se afera i događaji u Ini rasprave na saborskom odboru za gospodarstvo gdje će biti dostavljena izvješća HERA-e i HROTEN-a, a sjednica tog odbora zakazana je za 16. rujna. 

Nakon toga vidjet ćemo ima li potrebe još i za posebnu raspravu na sjednici Sabora

''Svi želimo vidjeti i čuti kakva je pozicija Hrvatske kada je u pitanju energetska sigurnost te kakve su posljedice afere u INA-i'', navodi Jandroković. Tu su, ističe, dosta dugo razgovarali te su zaključili da će u idućim danima vidjeti rasplet situacije.

O ostavci predsjednika Uprave u Ini samo kratko kaže: ''Očekujem da i drugi slijede njegov potez''.  

''Izvijestio sam kolege i da sam dobio zahtjev predsjednika parlamenta Ukrajine da zajedno održimo konferenciju o parlamentarnoj dimenzije Krimske platforme. To je inicijativa koja je započeta 2021. godine i za sada ima 45 potpisnica. Kroz nju se želi govoriti o ruskoj agresiji na Ukrajinu i njenim posljedicama. Prihvatio sam taj prijedlog tako da ćemo 25 listopada imati veliku konferenciju u Zagrebu, na kojoj će biti puno predsjednika parlamenata i očekujemo da ćemo i tu potvrditi jasnu poziciji saveznika i saveznica Ukrajine'', rekao je Jandroković.  

Video: Stručnjaci objasnili: 'Kad su u struji, ovi uređaji najviše troše'

 

 

Komentara 4

AN
ante7
07:19 08.09.2022.

Da imate srama davno bi dali ostavke.

VI
vice0711
14:16 07.09.2022.

Bravo ma nesto se ocekuje i od vas u saboru ,,, ne samo ostavke

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
14:11 07.09.2022.

Članovi uprave su odgovorni za Škugora točno onoliko koliko je i vlada odgovorna za članove uprave. Zašto onda premijer ne bi ponudio ostavku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije