Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jandroković o Brkiću: Nemam dovoljno informacija, razgovarat ćemo kad dođe vrijeme

Jandroković je odbacio tvrdnje o korištenju institucija za unutarstranačke obračune te naveo da se s Brkićem još nije čuo, ali da će razgovarati kad dođe vrijeme.
16. travnja 2019. u 12:45 1 komentara 136 prikaza
Gordan Jandroković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je, upitan treba li potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, s obzirom na kaznenu prijavu, odstupiti s tog mjesta, izjavio kako nema dovoljno informacija da bi mogao odgovoriti na to pitanje, odlučno je odbacio tvrdnje o korištenju institucija za unutarstranačke obračune te naveo da se s Brkićem još nije čuo, ali da će razgovarati kad dođe vrijeme.

Karmen i Milijan Brkić kaznena prijava Brkić je uz Varginu pomoć špijunirao bivšu suprugu?

"U ovom trenutku nemam dovoljno informacija da bih mogao odgovoriti na to pitanje, očekujem da ćemo u idućim danima saznati točno o čemu se radi i onda možemo raspraviti i vidjeti kako dalje", rekao je Jandroković upitan treba li Brkić, s obzirom na kaznenu prijavu, odstupiti s mjesta potpredsjednika Sabora.

Institucije se ne koriste za unutarstranačke obračune

 Odlučno je odbacio tvrdnje da se institucije koriste  za unutarstranačke obračune.

Gordan Jandroković
1 / 5
Milijan Brkić

"Mogu apsolutno odgovoriti da se ne koriste, nema naznaka, niti dokaza za to. Ako ih netko ima, neka ih podnese da bi bilo tko zloupotrebljavao institucije za političke, odnosno stranačke obračune", rekao je Jandroković novinarima nakon saborskog Predsjedništva. 

Na novinarsku opasku da Brkić sam optužuje policiju i institucije da mu se podmeće, Jandroković je rekao kako su optužbe koje je izrekao ozbiljne i da će "sasvim sigurno" morati razgovarati. 

Milijan Brkić UPADI U TUĐE PODATKE Protiv Milijana Brkića, njegova brata, Varge i Curića policija podnijela kaznenu prijavu

"Ne znam na kojim argumentima i dokazima ih temelji, ako ih ima, sasvim sigurno ih treba predstaviti, ali rano mi je o tome govoriti, jer nemam sve informacije o tome što je predmet te kaznene prijave. Kad budem znao više, onda ću moći i kvalitetno odgovoriti", istaknuo je Jandroković.

Nije izravno odgovorio na upit šteti li sve to HDZ-u.

"Vidjet ćemo što će donijeti idući dani, u ovom trenutku, dok nemam sve informacije i dok ne znam o kakvim se optužbama radi, ne mogu vam ništa reći", odgovorio je novinarima, navodeći da se, kao glavni tajnik HDZ-a, do danas nije čuo s Brkićem i nije s njim razgovarao

Karmen i Milijan Brkić Karmen Brkić Bivša supruga Milijana Brkića: Prekinite neljudske nasrtaje na našu djecu

"Razgovarat ćemo sasvim sigurno, kada za to dođe vrijeme", dodao je. 

"Postavljate mi hipotetičko pitanje na koje vam u ovom trenutku ne mogu odgovoriti", uzvratio je predsjednik Sabora Jandroković na upit novinara bi li se, ako bi eventualno došao zahtjev da se Brkiću skine imunitet, čekala redovita sjednica Sabora ili bi se sazvala prije?

"Molim vas za strpljenje; kada vidimo točno o čemu se radi, kad obavimo razgovore na tu temu, onda ćemo vam moći dati preciznije informacije i stavove stranke", ponovio je Jandroković. 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Avatar Prigor
    Prigor:

    Ne interesira me da li je Vasilije kriv ili ne već me interesira zbog čega i zašto hadezeovci primaju plaće , pogotovo vladajuća vrhuška ??? Ako pitate Plenkovića pa naniže o kriminalu i onima koje se tereti za kriminal od ... prikaži još! strane hadezeovaca , odgovor je uvijek isti : nisam čitao , nije mi poznato , moram se upoznati sa materijom, reći ću vam čim se upoznam,.....i tako u nedogled dok Hrvatska tone i tone.