Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija

Jakovčić: Projekt Brijuni rivijera problem je ministarstva

ivan jakovčić
Duško Marušić/PIXSELL
19.04.2012.
u 14:18

– Da sam ja zadužen za taj odjel, zasigurno se ne bi događale takve gluposti – izjavio je Jakovčić

Istarski župan Ivan Jakovčić poručio je danas da župan nema ingerencije nad konzervatorskim odjelom u Puli te da situaciju oko Brijuni rivijere mora raščistiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, javlja HRT.

– Konzervatorski odjel u Puli dio je jedne uprave Ministarstva kulture. Da sam ja zadužen za taj odjel, zasigurno se ne bi događale takve gluposti – izjavio je Jakovčić na konferenciji za novinare u Puli.

– Ako je Čačićeva tvrdnja najava da će županije dobiti u nadležnost konzervatorske odjele, onda to snažno podržavam – dodao je Jakovčić. Smatram da je namjerno čitava jedna lokacija proglašena kulturnim dobrom, a ne samo pojedine zgrade. Dodao je kako u vladajućoj koaliciji nema trzavica. Jakovčić je, kako piše HRT, potporu dobio i od ministra turizma Veljka Ostojića.

– Ovo što je župan Jakovčić potencirao za konzervatore pokazuje da postoji puno birokratskih prepreka na putu za realizaciju investicija – izjavio je Ostojić uoči sjednice Vlade.

>>Jakovčić traži smjenu zamjenika ministrice kulture Zlatka Uzelca

Komentara 6

KU
kukuriku
15:16 19.04.2012.

..ma cím se pojave $oldi od vani, Administracija skacé ka luda da bi zgrabili vecí dio-\"kolacá\"!!

KU
kukuriku
15:44 19.04.2012.

svi koji su kupovali po Istri ekretnine blizu mora na atraktivnim-pozicijama, su dozívili isti-scenarij....\"neistrazeno-arheolosko podrucje\"(pojavili su se $oldi-investitor ), a nerjeséni-predmeti arheoloskih-istrazívanja stoje-jos´od doba Italije !!(100%-provjereno)

M3
Miške 3
16:57 19.04.2012.

Jadni Jakovčić, a sve si je tako lijepo posložio. Kupio selo u bezcjenje ( tamo će sada doći investitori, naravno strani), kupio si je barokni kostim baruna Muenchausena- a onda se pojavili ovi bezveznjaci konzervatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije