Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.07.2014. u 14:00

Novinar Nove TV pikantno izabranom riječju začini svaki informativni gulaš da ga možete progutati u slast

Dok su prema drugim tv novinarima euroskeptici u novom sazivu Europskog parlamenta orkestru za vrijeme himne okrenuli leđa, prema Mislavu Bagi okrenuli su - stražnjicu. Vijest može biti protokolarna, predvidiva, pa i dosadna, ali Bago će pikantno izabranom riječju začiniti svaki informativni gulaš tako da ga možete progutati u slast. Dok se HTV-ova dopisnica Vera Tomašek profesionalno korektno zadovoljila standardnim izvještajem o svečanoj sjednici u Strasbourgu te izjavama Picule i Stiera, medijski već potrošenog hrvatskog eurodvojca, Bago visoko podiže profesionalnu ljestvicu. Gledateljima se može činiti jednostavno, ali svaki dobar novinar zna da prilog s kratkim, ali pomno izabranim izjavama svih 11 hrvatskih eurozastupnika zahtijeva trud, organizaciju i jasan urednički kriterij kako izjave - na primjer Marijane Petir snimljene kako se šeće strasbourškim hodnicima u maniri fatalne plavuše, 'zelenog' Davora Škrleca ili bilo kojeg drugog hrvatskog političara koji se omastio foteljom u Bruxellesu - ne bi bile tek prazno fraziranje.

Jedini pravi politički lisac među svima njima, Ivan Jakovčić, Bagi je sa smiješkom priznao: "To sam htio cijeli život". Uspio je urednik Nove najaviti i bitnu temu kojom će se pozabaviti EP: ujednačavanje kamata i naknada na kartice u svim zemljama članicama, što bi za Hrvate mogla biti jako dobra vijest. Nema sumnje kako je Mislav Bago potpuno predan svom poslu i baš zato bilo je zgodno zamijetiti da je i on tijekom lipanjskih blagdana uhvatio malo sunca pa se barem nakratko riješio izgleda napaćenog medijskog djelatnika.  

PLUS  

Na HTV-u se rijetko čuje duhovitost kakvom je prštio trojac iz Top Geara u Dobro jutro Hrvatska. Martina Validžić dobro se držala u društvu s BBC-jevim zvijezdama.  

MINUS  

Zašto nitko nije objavio točne brojke o tome koliko su novca iz EU fondova u prvoj godini članstva izvukle na primjer Poljska, Bugarska ili Slovenija?

>> Ako je Ćiro trener svih trenera, onda je Samovojska analitičar svih analitičara

Komentara 13

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
14:13 02.07.2014.

i ja si cijeli život želim mjesečnu plaću od 5.000 EUR kao štovani zastupnik, valjda će se i meni jednom ta želja ispuniti??

OS
osica
15:48 02.07.2014.

evo kako - naše Milanče, ispunjava želje.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
18:57 02.07.2014.

Sve u padu, jedino broj fotelja raste. Partija radi kao u vrijeme najljepšeg komunizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije