Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danko Končar:

'Jakovčić je u početku imao ideje o preseljenju Uljanika, ali nije bio na sastancima'

Danko Končar
Foto: Screenshot HRT
07.10.2018.
u 15:28

Vlada je bitan sudionik u procesu i u dubiozi je od preko 600 milijuna eura i u interesu joj je da se smanji opterećenje na porezne obveznike - tvrdi Končar

Poduzetnik Danko Končar rekao je danas kako smatra da stečaj brodogradilišta Uljanik nije izgledan te da je održivost brodogradnje u Puli moguća.

- Sve je moguće, ali postoje i sve se više okupljaju snage koje se bore da do toga ne dođe - rekao je Končar u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Tomu u prilog kazao je kako je država već dva puta pomogla isplatiti plaće, a rečeno je da će pomoći i oko treće. 

- Vlada je bitan sudionik u procesu i u dubiozi je od preko 600 milijuna eura i u interesu joj je da se smanji opterećenje na porezne obveznike - tvrdi Končar, za kojega je motiv ulaska u ovaj posao da Uljanik može opstati.  

Njegova izlazna strategija, ako je bude, bit će: "Ono što sam posudio - molim da mi vratite. Svatko tko je bolji od nas, dobrodošao je. S nama ili sam. Mi nemamo pravo prve bračne noći".

O prenamjeni površine na kojem je brodogradilište, a koja je i u programu restrukturiranja, Končar je rekao da bi na otoku Uljaniku ostala brodogradnja. Na Sahari također ostaje brodogradilište, manji dio desno od Sahare je pomorsko dobro, a svega 17 hektara (Arsenal), koje je 100 metara od centra Pule, bi se prenamijenilo za poslovne, ugostiteljske i stambene objekti. Končar je naglasio da niti ta prenamjena nije njegov uvjet te da od toga neće imati nikakve koristi, jer sav novac koji se uprihodi, pripast će Uljaniku.

Končar je komentirao i svoj odnos s Ivanom Jakovčićem.

- Ivan Jakovčić je moj dobar prijatelj. U početku je imao neke ideje o preseljenju Uljanika, ali nikad nije bio na mojim sastancima s Upravom Uljanika - tvrdi Končar. Smatra da nije ništa čudno to što je Jakovčića uključio u Afarak grupu. S plaćom od 3.500 eura nadgledao je rad Uprave grupe. 

- Moja izjava da je lobirao za mene u Europskom parlamentu je izvedena iz konteksta - kazao je Končar. Dodao je da je Jakovčića angažirao jer je njegovo iskustvo "ogromno".

Pogledajte video prosvjeda radnika Uljanika:

Komentara 31

Avatar Mi sami
Mi sami
15:40 07.10.2018.

Jel netko pratio da li je aco u zadnjih godinu dana ugostio ijednog Hrvata?

DI
Diosiario
15:51 07.10.2018.

Je li ga pitao Aca odakle mu svi ti silni novci?

DU
Deleted user
16:22 07.10.2018.

Vise ih je Danko oprao - nego Koncar i Gorenje zajedno😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije