Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesta razvoja

Jakopović (HSS): Ne smije se ukinuti nijedna općina

ivica flisar, ivana ivanik, davor vlaović, željko jakopović, predrag livak
Dusko Marusic/PIXSELL
02.11.2011.
u 15:04

HSS je prvi predstavio listu za V. izbornu jedinicu, a nositelj je Davor Vlaović.

Hrvatska seljačka stranka prva je politička stranka koja je predstavila listu za V. izbornu jedinicu. Predstavljanje liste čiji je nositelj Davor Vlaović, zamjenik brodsko-posavskog župana, održano je u prostorijama stranke u Požegi. Drugi na listi je Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana i predsjednik županijskog HSS-a u Požeško-slavonskoj županiji.

Predrag Livak, 14. na listi, istaknuo je da njihova stranka ne daje previše pozornosti aktualnim anketama prema kojima oni uopće ne prolaze prag. S obzirom na to da samo u V. izbornoj jedinici stranka ima 7000 članova, računaju ne samo na prolaz u saborske klupe nego i na dva saborska mandata.

– Iza HSS-a su rezultati i odgovornost. U posljednje četiri godine plasirano je 14 milijardi kuna poticaja u poljoprivredi te 8,4 milijarde kuna kroz ministarstvo regionalnog razvitka – kazao je Davor Vlaović dodajući da HSS ima brojne županijske, gradske i općinske vijećnike te dužnosnike koji su opravdali svoje povjerenje. Među njima je posebno istaknuo ministra turizma Damira Bajsa koji je najuspješniji ministar u Vladi RH.

Željko Jakopović kazao je da HSS smatra da nikako ne treba ukidati općine jer su one osim administrativnih i mjesta društvenog, ekonomskog, kulturnog i svakog drugog života i razvoja. Osim toga one su jamac opstanka ljudi na tim područjima i upravo se zbog toga HSS zalaže i za ravnomjeran razvoj svih krajeva, što je HSS činio i u Požeško-slavonskoj županiji u kojoj participira u vlasti.

Komentara 5

HR
hr76
00:49 06.11.2011.

Vi ste izgubili vezu i sa selom i sa pameti. Sve skupa s Friščićem treba iza rešetaka jer ste izdali seljaštvo i Stjepana Radića.

BA
baš
20:12 02.11.2011.

Šta on bunca pa HDZ je taj koji je vodio ministarstvo poljoprivrede. Bajs s time nema veze, a regionalni razvoj je ionako definiran sam po sebi. Kakva popevka. I da koje on općine to spominje, čemu one služe; načelnik, automobil, fikus, tajnica i ako je malo veća nekoliko rođaka ili političkih uhljebljenika. O čemu on priča?

GO
godfather2
09:00 04.11.2011.

Pola ovakvih poticaja podijele HSS-ovci tipa Darko Grivičić.Vlaoviću game over.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije