Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranovo, Krk...

Novi potresi na riječkom području: 'Sve je tutnjilo'

potres
Foto: EMSC
1/2
24.08.2017.
u 16:28

Jeste li osjetili potres? Javite nam na javi@vecernji.net

Dva potresa pogodila su danas poslijepodne riječko područje, na kojem je prije dva tjedna zabilježen niz potresa koji su uznemirili tamošnje stanovnike.

Prvi potres s epicentrom kod Jadranova dogodio se u 14.47 sati. Magnituda potresa iznosila je 2,4 prema Richteru, a u epicentralnom području se osjetio s intenzitetom trećeg stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, javlja Seizmološka služba Hrvatske. EMSC navodi da je magnituda bila 2,8, a epicentar 15 km sjeveroistočno od Rijeke.

Drugi potres magnitude 3,2, javlja EMSC, dogodio se oko 16.15 sati 13 km istočno od Rijeke. Prema Seizmološkoj službi magnituda je bila 2,6, a intenzitet u epicentru trećeg stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Jedna čitateljica javila nam je da je drugi potres osjetila u Jadranovu, a druga u Klimnu na Krku.

- Opet tutnji na otoku Krku. Javljam se iz Klimna, prije desetak minuta sve je tutnjilo - komentirala je jedna čitateljica, koja kaže da je drugi potres bio jači od prvog.

- U Omišlju na Krku osjetili tutnjanje i gruvanje... Nismo bili sigurni je li potres, ali je bilo dosta jako... Drugi put jače - javila se još jedna čitateljica.

- Potres se osjetio u Omišlju na otoku Krku nešto iza 16 sati. Zatresli su se prozori! - komentirala je druga čitateljica.

Jeste li osjetili potres? Javite nam na javi@vecernji.net

Komentara 66

Avatar Apsalar
Apsalar
18:24 24.08.2017.

Petokraka. Logično. Epicentar svakog sranja i katastrofe.

BL
Blomberg
16:46 24.08.2017.

Tko je nasr...o te petokrake drukciji su znakovi za potres.?

KA
kacavenda
18:33 24.08.2017.

Petokraka najbolji simbol za potres, katastrofu i zlo. Bravo vl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije