Naslovnica Vijesti Svijet

Potres jačine 4 stupnja po Richteru pogodio talijanski otok Ischia, najmanje jedna osoba poginula

Potres na otoku Ischia dogodio nekoliko dana prije prve godišnjice velikog potresa, u kojemu je u središnjoj Italiji stradalo gotovo 300 ljudi, većina u gradu Amatrice.
22. kolovoza 2017. u 07:31 2 komentara 4688 prikaza
potres
Foto: DPA/Pixsell

Potres jačine 4 stupnja po Richteru pogodio je u ponedjeljak oko 21 sat talijanski otok Ischia, usmrtivši barem jednu osobu dok je 25 osoba ozlijeđeno u urušavanju zgrada, priopćili su tamošnji dužnosnici.

Vatrogasci Sve ih je više... Svaki dan 15 potresa, ali ih ne osjetimo: Ovo su najugroženija područja u Hrvatskoj!

 

Pod ruševinama još ima zarobljenih, rekli su iz policije, dodavši da je najmanje troje djece zarobljeno, ali da reagiraju na pozive spasilaca and uskorio bi mogli biti izvučeni živi. 

Liječnik iz lokalne bolnice kazao je pak kako je oko 25 osoba primilo medicinsku pomoć zbog manjih ozljeda, koja im je zbog evakuacije bolnice pružana na otvorenom. Na otok su nakon potresa stigli spasitelji s kopna.

Talijanski državni Institut za geofiziku i vulkanologiju ( National Institute of Geophysics and Volcanology (INGV)) izvijestio je da je potres zatresao spomenuto područje u doba večere, u jeku turističke sezone te da je bilo velikih odstupanja u definiranju jakosti potresa. Prve infomacije govorile su o 3,6, a kasnije se izvještavalo o jakosti 4,0 stupnja po Richteru. Najteže pogođeno područje bilo je Casamicciola, na sjevernom dijelu otoka. 

potres
1 / 8
Potres u Italiji

Potres na otoku Ischia dogodio nekoliko dana prije prve godišnjice velikog potresa ukojem je poginulo 298 osoba. Dana 24. kolovoza prošle godine potres magnitude 6 stupnjeva po Richteru sravnio je sa zemljom gradove Amatrice, Accumoli i Awquata del Tronto. 

 

Napulj Visok 60 metara Napulj podiže veliki crveni rog da iz grada protjera zlo, ima i liftove Metro traje istraga Čulo se 'bang' i proširio se dim, evakuirana stanica podzemne u Londonu EVAKUACIJA Tisuće pozvane da napuste domove zbog požara 50 km od Atene
Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona