Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolnica evakuirana

Potres jačine 4 stupnja po Richteru pogodio talijanski otok Ischia, najmanje jedna osoba poginula

potres
DPA/Pixsell
22.08.2017.
u 07:31

Potres na otoku Ischia dogodio nekoliko dana prije prve godišnjice velikog potresa, u kojemu je u središnjoj Italiji stradalo gotovo 300 ljudi, većina u gradu Amatrice.

Potres jačine 4 stupnja po Richteru pogodio je u ponedjeljak oko 21 sat talijanski otok Ischia, usmrtivši barem jednu osobu dok je 25 osoba ozlijeđeno u urušavanju zgrada, priopćili su tamošnji dužnosnici.

 

Pod ruševinama još ima zarobljenih, rekli su iz policije, dodavši da je najmanje troje djece zarobljeno, ali da reagiraju na pozive spasilaca and uskorio bi mogli biti izvučeni živi. 

Liječnik iz lokalne bolnice kazao je pak kako je oko 25 osoba primilo medicinsku pomoć zbog manjih ozljeda, koja im je zbog evakuacije bolnice pružana na otvorenom. Na otok su nakon potresa stigli spasitelji s kopna.

Talijanski državni Institut za geofiziku i vulkanologiju ( National Institute of Geophysics and Volcanology (INGV)) izvijestio je da je potres zatresao spomenuto područje u doba večere, u jeku turističke sezone te da je bilo velikih odstupanja u definiranju jakosti potresa. Prve infomacije govorile su o 3,6, a kasnije se izvještavalo o jakosti 4,0 stupnja po Richteru. Najteže pogođeno područje bilo je Casamicciola, na sjevernom dijelu otoka. 

potres
1/8

Potres na otoku Ischia dogodio nekoliko dana prije prve godišnjice velikog potresa ukojem je poginulo 298 osoba. Dana 24. kolovoza prošle godine potres magnitude 6 stupnjeva po Richteru sravnio je sa zemljom gradove Amatrice, Accumoli i Awquata del Tronto. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Papatest
Papatest
01:11 22.08.2017.

Opet Srbi i komunisti jeli tako krezubi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije