Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor:

'Lijepo je to čuti, ali poziv za moj povratak u HDZ trebao bi doći s drugog mjesta'

22.12.2011., Trg svetog Marka 6, Zagreb - Bivsa premijerka Jadranka Kosor na pauzi nakon prve konstituirajuce sjednice 7. saziva Hrvatskog sabora.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
28.12.2016.
u 19:17

Moja pozicija i situacija potpuno su iste kao i svih ovih dana. Nikakav poziv na razgovor nisam dobila, rekla je bivša premijerka

Ako je suditi prema izjavi zagrebačkog HDZ-ovca Ivana Ćelića, povratak Jadranke Kosor u stranku tek je formalno pitanje.

– Smatram da je gospođa Kosor puno napravila za HDZ i Hrvatsku. Bila je politička žrtva sukoba mišljenja s bivšim vodstvom i ne vidim razlog da se ne vrati u HDZ – kazao je Ćelić, no bivša premijerka koju smo zamolili za komentar još uvijek je poprilično suzdržana.

– Moja pozicija i situacija potpuno su iste kao i svih ovih dana. Nikakav poziv na razgovor nisam dobila, a što se tiče gospodina Ćelića, to je očito njegovo osobno mišljenje što je lijepo čuti. No, Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba bio je tužitelj u postupku mojeg izbacivanja iz stranke pred Visokim časnim sudom. Lijepo je čuti da je netko u međuvremenu promijenio mišljenje – komentira Jadranka Kosor pa dodaje da bi poziv ipak trebao doći “s drugog mjesta” aludirajući tako na predsjednika stranke i Vlade Andreja Plenkovića.

O njezinu povratku premijer je, podsjetimo, izjavio da “gospođa Kosor treba sama pokrenuti inicijativu”, što nam nije željela komentirati. No, zanimljivo je da se nakon povratka Milana Kujundžića, Drage Prgometa i Martine Dalić koji nisu “sami pokretali inicijativu” to isto očekuje od bivše premijerke i šefice HDZ-a koja je, uostalom, u stranku upisala i aktualnog premijera.

Komentara 20

Avatar kravata
kravata
19:26 28.12.2016.

Gospodo u penziju i uzivajte.

KL
Klarahrv
19:37 28.12.2016.

Kosorice tebi je mijesto u novoosnovanoj stranci druga Markovine. Miči se od HDZ.

ST
stefj
20:07 28.12.2016.

Ma super. Žena koja nije dobila niti jedne izbore, čak niti unutarstranačke, a bila je na najvišim funkcijama. Žena koja je uništila vlastitu stranku i poprilično loše vodila državu (da nije bilo Milanovića, vjerojatno bi bila najgori premijer u povijesti)... Bit će toga još, njezin je ugovor za povećanje plaća državnim službama, njezina je arbitraža sa Slovencima i sl...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije