Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žene u politici

J. Kosor Mireli Holy: Da ste muškarac, i dalje biste bili u Vladi

Kosor Holy
Slavko Midžor/PIXSELL
07.03.2013.
u 17:19

Premijeru, pazi
 – Osuda Milanovićeve izjave da žene trebaju biti pametnije pa će ih se bojati

Za to što u hrvatskoj politici nema više žena, i to na vodećim mjestima, krivi su muškarci političari, ali i žene koje se same moraju izboriti za sebe – složile su se zastupnice Jadranka Kosor, Gordana Sobol i Mirela Holy (SDP), sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel (SDP), gradonačelnica Knina Josipa Rimac (HDZ) i šefica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Ivanka Luetić Boban, sudjelujući na okruglom stolu “Žene u politici”.

– Zato ću predložiti izmjene Zakona o ravnopravnosti spolova tako da na listama uoči izbora omjer muškaraca i žena bude pola-pola – obvezala se Jadranka Kosor, a Mirela Holy je dodala da prijedlog odmah potpisuje. Na njezinu pak tvrdnju da s ministarskog mjesta nije smijenjena zato što je žena, već zbog onoga što je izrekla, Kosor je uzvratila da bi Holy i dalje bila u Vladi da je muškarac i sigurno bi bila među najboljim ministrima. Prepričala je i to kako joj, kada je u poznatom slučaju vrijeđanja Vesne Pusić stala u njezinu obranu, jedan zastupnik pitao zašto je brani pa, kad mu je odgovorila da time brani princip jer se to sutra može dogoditi i njoj, zastupnik joj je uzvratio: “Neće, ako se budeš ponašala ispravno.”

– To je značilo, mala, budeš li manja od makova zrna, nećeš imati problema – dodala je Kosor. Spomenuvši kako u SDP-u ima 33% žena, ali to ne prati adekvatna politička moć, G. Sobol na spominjanje nedavne premijerove izjave na SDP-ovu forumu žena – "...da budu pametnije, inteligentnije i lukavije pa će ih se bojati i zaboraviti da su žene" uzvratila je kako se ni ona zbog te izjave nije osjećala dobro. M. Lovrić Merzel iznijela je svoj slučaj: – Preživjela sam 48 lažnih prijava koje su sve odbačene, a većina ih je bila potpisana ženskim imenom.

>>Jadranka Kosor nakon 17 godina ostaje bez auta, tajnice, 2500 kn

Komentara 141

DU
Deleted user
21:28 07.03.2013.

a karamarkova pouzdanica na tom skupu se nije čula, he,he

AM
a_morte_i_rossi
17:59 07.03.2013.

kakav trash

DU
Deleted user
21:26 07.03.2013.

yututu valjda vuku šibice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije